– Det er en glede å se så mange talenter og så mye godt spill på en så flott bane, sa styremedlem i golfforbundet Einar Lohne som har fulgt turneringen disse dagene. – Suzann Pettersen er ikke bare et forbilde for norske spillere. Hun er også en stor inspirator for alle som jobber i bakgrunnen i golf-Norge. 

Og at spillerne lot seg inspirere av verdensstjernen, var det ingen tvil om. Færrest slag brukte Kristoffer Reitan (14) fra Oslo GK i klassen 2 Gutter  som imponerte med -4 sammenlagt. I første runden satte han åtte birdies, herav fem på rad, og idag noterte han fem birdies . Med kun en dobbeltbogey og 15 par var Kristoffer i en klasse for seg. Markus Braadlie fra Bergen GK, og Anders Baumann, Bærum GK fulgte på andre og tredje plass med henholdsvis + 10 og +11. 

I klassen Jenter 2 var Susana Vik, også Oslo GK uslåelig, med en samlet score på +5. Karoline Lund fra Losby GK tok en klar andre plass med + 17, fulgt av Celine Borge, Vestfold GK med +22.

I de to eldste klassene ble imidlertid konkurransen tettere, og i klasse 1 Gutter ble det omspill mellom Jarand Ekeland Arnøy fra Fana GK og Andreas Halvorsen, Larvik GK, da begge avsluttet på totalt en over par.

I omspillet trakk Jarand det lengste strået og kan dermed notere seg en nok en god konkurranse denne sesongen. Fanaspilleren ble beste norske under Nordea Open på Miklagard tidligere i sommer. Vestfold GKs Jacob Frednes Olsen spilte på par i dag og spilte seg derme opp til en 3. plass.  

I 1 Jenter ble det også seier til en fra Vestlandets hovedstad: Rentate Hjelle Grimstad fra Bergen GK beholdt ledelsen fra første runde og slo hjemmebanespiller Sofie Kjus Huseby med et slag. På 3. plass kom Vestfold-spilleren Emily Michelle Laws fem slag bak vinneren.

– Det er flott at vi juniorer får spille på Norges beste bane, sa Suzann Pettersen da hun takket Oslo GK og øvrige samarbeidspartnere, NGF, R&A og Nike  for å stille ressurser til rådighet for Norges beste juniorer. Hun oppfordret alle til å ta med ti venner til Suzann Pro Challenge på Bogstad første helg september. 

– Lorena og Annika har lagt seg i trening, Yani kommer, og vi skal skape et nytt arrangement vi ikke har sett maken til her hjemme, understreket Tutta.

 

Mandag: Norgesfinalen i Suzann Junior Challenge er i gang.

Idag gikk første runde av Norgesfinalen i Suzann Junior Challenge. Som tidligere år stiller Suzann Pettersen opp på sin hjemmebane for å ta i mot de beste norske juniorene i aldersklassene 13-14 og 15-16 år.

Første runde er nå ferdig i alle klasser. I  Klasse 1 jenter (15-16 år) er det 17 jenter med, og her leder Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK. I Klasse 1 Gutter med 23 deltagere. leder Tim Gamborg fra hjemmeklubben Oslo GK. Susana Vik, Oslo GK leder Jenter 2 (13-14 år), mens hennes klubbkamerat Kristoffer Reitan leder Gutter 2. Her deltar henholdsvis åtte jenter og 16 gutter. Deltagerne har kvalifisert seg gjennom regionale finaler. 

 – Kun rundt fem prosent av norske juniorgolfere konkurrerer aktivt. Da blir det ekstra viktig å ta godt vare på de utøverne vi har. For meg er det viktig å kunne gi noe tilbake til det miljøet jeg selv kommer fra. Sånn sett håper jeg Suzann Junior Challenge kan gi våre juniorer et ekstra kick til å gjøre det som skal til for å bli best, sier Suzann Pettersen i en pressemelding i forbindelse med turneringen. Tutta er selv til stede under mesteparten av arrangementet, og står blant annet for premieseremonien tirsdag ettermiddag.

Suzann Junior Challenge ble første gang arrangert i 2004. Turneringen etablerte seg raskt som et viktig insitament for unge utøvere, og gir golfklubber en mulighet til å skape et konkurransemiljø.

 – Suzann er en stor idrettsutøver på mange måter. At hun tar seg tid til å komme hjem for å møte og inspirere unge norske golfere har enorm betydning for disse utøverne, sier idrettssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund.