Arrangørene sine har gjort sitt denne uken for at de to første rundene av U.S. Open blir TV-underholdning fra øverste hylle. Den amerikanske trioen Tiger Woods, Phil Mickelson og Bubba Watson er satt opp til å gå i ball, og vil suge til seg store deler av publikumsgalleriet, sammen med Luke Donald, Rory McIlroy og Lee Westwood som også skal spille sammen.

 

Phil Mickelson er naturlig nok henrykt over å spille med Tiger. De siste gangene de har spilt sammen har «Lefty» spilt sin beste golf i ball med den tidligere verdenseneren. Senest var på Pebble Beach i februar, der Mickelson gikk helt til topps med en avslutningsrunde på åtte under par.

 

Mickelsons form har ikke vært den beste i opptakten til ukens turnering, så å spille med Tiger var kanskje akkurat det han trengte.

 

– Fantastisk. Først og fremst er jeg henrykt over å kunne spille med Tiger. Jeg elsker det. Han får frem det beste i meg. Jeg kommer til å være klar på torsdag. Et av problemene mine i år har vært at jeg ikke har vært mentalt til stede torsdag og fredag. Det kommer ikke til å skje denne uken, sa han under tirsdagens pressekonferanse på Olympic Club.

 

Mickelson og Tiger har spilt mot hverandre 30 ganger på touren. Mickelson har levert den laveste scoren 13 ganger, like mange ganger som Tiger har gått seirende ut av duellene mellom de to. Fire ganger har de brukt like mange slag, mens de siste sesongene er det Mickelson som har hatt overtaket.

 

Tiger var på langt nær like entusiastisk som Mickelson for at de skal spille sammen.

 

– Jeg tror ikke vi kommer til å prate mye sammen. Dette er en majorturnering. Vi har en jobb å gjøre. Om det er noen ekstra motivasjon for meg å slå ham? Nei, jeg skal bare forsøke å gi meg selv en god mulighet til søndagen, sa Tiger Woods i den snaue halvtimen var innom presseboksen.

 

Årets U.S. Open i San Francisco er spådd til å bli en av de vanskeligere turneringene i nyere tid. Og nettopp derfor tror Woods det blir lite småprat mellom slagene.

 

– Dette blir en tøff kamp. Denne turneringen blir litt av en test. Jeg tror dette er en av de turneringene hvor spillerne prater minst sammen, fordi den er så vanskelig.

 

For andre major på rad har Woods vunnet turneringen han har spilt i forkant – han gikk til topps i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill før han skuffet stort i The Masters, og vant for et par uker siden The Memorial Tournament på Muirfield Village. Og han sier han er mye bedre forberedt denne gang.

 

– I majorturneringer er det viktig å kunne slå ballen høyt, det følte jeg meg ikke helt komfortabel med på Augusta. Jeg falt tilbake til gamle synder. Dessverre gikk det ikke så bra den uken. Det var det som var så fint med turneringen på Muirfield. Jeg klarte å slå ballen på riktig måte. Jeg komprimerte ballen bra, og slo ballen høyt og langt. Det var moro.

 

Viasat Golf sender live fra kl. 22.00 til 04.00 fra torsdag til søndag.