Bakgrunn: Fikk birdieshowet de ønsket seg fra Viktor

Atlungstad Golf gjør som de pleier, tar med seg medlemmer og venner av disse på golftur rundt omkring i verden. Korte ukesturer før sesongen setter i gang hjemme, lengre og mer eksotiske turer etter at sesongen er avsluttet i Norge. Denne gangen har vi hatt med oss folk fra Elverum, Kongsvinger, Asker og fra flere Østfold-klubber. 55 stykker tok vi med oss til Cancun, Mexico. 

Jada, vi visste at Viktor Hovland skulle spille sin første PGA-turnering på Mayakoba mens vi bodde litt lenger borti gata. I fjor, da vi var på Mauritius, reiste vi hjem uka før Europa-touren der nede. Året før fikk vi oppleve Stensson m.fl. da Europa-touren gikk i Sun Valley, Sør-Afrika. Neste år blir det den Dominikanske Republikk igjen, tvilsomt men en større tour da tror jeg. MEN! Det arrangeres jo store turneringer på Punta Espada – vi var der også vi, vi tar gjerne turen igjen. 

Så til Hovland da. Når han fikk høre om den norske kontingenten i Mexico, sa han at ikke «så dette komme». Ikke vi heller, når vi bestilte billettene. Men vi var raske å snu oss rundt når muligheten bød seg. 

Vi var «loaded up» med norske flagg og massevis av entusiasme. Vi var drøyt 40 som tok turen, kun en halvtime unna der vi bodde. De fleste av oss fulgte han gjennom hele runden – og for en runde han leverte! 67 slag! Synd det manglet ett slag for å redde cuten.

Det var så moro å få oppleve dette at jeg tror mange hadde tatt turen på søndag også, om det hadde «gått veien». Vi ropte, vi jublet og heiet – også på de andre i «ballen». Vi fulgte med på leaderboarden og vi så at det kunne bli tight. 

Etter at Viktor avsluttet sin runde på hull 9, han begynte på hull 10, spurte vi om han kunne ta seg fem minutter for et gruppebilde med oss. Det var ikke nei i hans munn og fem-minutteren ble til et kvarter. Bilder ble tatt, historier ble gjenfortalt og vi sto igjen mektig imponerte.

Inntrykket i etterkant er at dette er en gutt med bena godt plantet på bakken. En gutt som allerede er, og som i fremtiden vil være, en fantastisk ambassadør for golfsporten i Norge. 

Vi registrerer selvsagt flere norske som er startgropa til noe stort. Vi lover å følge med, vi skal la oss inspirere og vi skal forsøke å legge turene våre dit det skjer noe vi kan ta del i. 

Takk til Viktor for flotte opplevelser på Mayakoba. Lykke til videre med karrieren. 

Hilsen turfolket fra Atlungstad m.fl.