Tirsdag besluttet Trondheim kommunes formannskap å tildele Byneset Golfkubb 300 000 kroner i midler fra Kulturfondet i forbindelse med Norwegian Challenge. Det opplyser kommunen på sine nettsider. Byneset var ett av tre prosjekter som har blitt bevilget pengestøtte.

– Byneset Golfklubb har søkt om midler til å gjennomføre Norwegian Challenge 2012. Norwegian Challenge vil være det første internasjonale arrangementet i sin målestokk som legges til Trondheim, heter det på kommunens nettside.

Store kostnader

Klubbens styreformann og daglige leder, Terje G. Aasen er naturlig nok glad for kommunens avgjørelse. 300 000 tilsvarer en stor del av utgiftene forbundet med et slikt arrangement.

– Dette er veldig positivt. Vi søkte på oppfordring fra forbundet. Det har vært en diskusjon i Trondheim om å få flere store arrangementer til byen, og kommunen har vært veldig entusiastiske. Vi så da vi arrangerte NM i fjor at det er store kostnader knyttet til slike turneringer. NM ble ekstra dyrt på grunn av den harde vinteren, og kostet oss mellom 300- og 400 000 kroner, forteller Aasen til Norsk Golf. 

Han anslår at Norwegian Challenge vil koste Byneset opp mot 450 000 kroner, men sier dette nå ikke vil bli noe problem med støtten fra kommunen, samt pro-am-inntekter før turneringen. 

Les også: Norwegian Challenge til Trondheim

– Et slikt arrangement betyr voldsomt mye for klubbmiljøet, og vi hadde ikke noe problem med å finne frivillige. Dette er viktig for å skape blest om banen, og selv om det koster er det markedsføring for Byneset. Det gir jo banen status, sier Aasen.

Han påpeker at et slikt arrangement virker samlende for klubben, og skjerper alle til å gjøre en god jobb – både frivillige og banemannskap.

– Det kommer til å jobbes hardt for at banen skal fremstå som perfekt, sier han. 

Må få politikerne på lag

Aasen mener golf-Norge og NGF har en jobb å gjøre når det gjelder å få politikerne på lag, men tror flere begynner å komme på gli. Han håper Byneset nå kan inspirere andre norske golfklubber til å søke kommunestøtte. For noen uker siden bestemte blant annet Kongsvinger kommune å redde det konkursrammede golfanlegget på Liermoen.

– Golf har en stor samfunnsmessig betydning, gjennom helsemessige effekter og økt levealder. Det tror jeg flere politikere begynner å se, selv om det er har gått tregt. Golfen har blant annet hatt en jobb å gjøre med å kvitte seg med snobbestemplet. Det er en stor oppgave for forbundet å få politikerne på vår side. Det er mange politikere som spiller golf, og dette må utnyttes. Det er dette som er veien å gå, poengterer Aasen.

Aasen fnyser av de som mener at de største golfarrangementene skal være forbeholdt Oslo og omegn.

– Man må åpne øynene og forsøke å se lengre enn nord for Sinsenkrysset.  Trondheim er i ferd med å bli en hotellby, og snart åpner Skandinavias største kongresshotell her. Trondheim betyr en ekstra flytur, og selv om det hadde vært behagelig for mange om turneringen var i Oslo er det viktig for utviklingen av norsk golf at man kommer seg ut av Oslo-gryta. Det er utrolig mange andre bra baner i Norge, konkluderer han overfor Norsk Golf.

Hva skal til for at golf skal få større betydning i kommunepolitikken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!