Fra 25. februar til 3. mars har man en unik mulighet til å finpusse godformen før golfsesongen slår i gang for fullt. Da reiser årets avgangskull på PGA Norway sin trenerutdanning til Morgado i Algarve, hvor målet er å ha med 80 elever. Foreløpig mangler de 50.

Jakten etter reiselystne elever er i full gang, og PGA-elevene forsikrer om at man kan vente seg et helprofft opplegg som vil tilpasses den enkeltes behov.

– Hver pro får tildelt en gruppe som han eller hun vil ha ansvar for hele uken. Vi tar utgangspunkt i at alle svinger er forskjellige, og legger opp til et program som skal dekke alle behov. Folk spiller golf på hver sin måte, og vår oppgave er å plukke ut det vi liker. Målet vårt å få elevene til å forstå svingen sin, og hva som påvirker ballflukten, forklarer Espen Hestøe (Oslo GK), som selv er en av studentene som skal reise. 

Generalsekretær i PGA Norway, Peter Söder, forsikrer om at skolen er nøye planlagt fra start til slutt, og at de som hiver seg på vil få mye for pengene.Han poengterer at alle spillere i alle aldere kan melde seg på, uansett nivå. Elevene hatt en rekke kjente golfnavn som forelesere i løpet av studieforløpet, blant annet Øyvind Rojahn, Dennis den Roover, Jon Karlsen, Jeff Dickson og Hempa Lundqvist for å nevne noen. Nå er elevene klare for å videreformidle sin kunnskap som lærere.

Dagene vil tilbringes på de to kvalitetesbanene Morgado og Alamos, og vil bestå av en kombinasjon av banespill og driving range. Til sammen blir det to timer instruksjon og en 18-hulls golfrunde hver dag. Ute på banen vil proene veilede elevene i course management.

– Hver time skal ha en mening, og når uken er omme har man lært mye om sin egen golfsving. Dette kommer til å bli en opplevelse for alle. Vi skal levere en golfskole som ingen andre kan, understreker Vestfold GKs Morten Johannessen.

Turen arrangeres i samarabeid med Golf Plaisir. For praktisk informasjon og priser, klikk her