Viruset kan stoppe showet

Brooks Koepka, Viktor Hovland og de andre stjernene har fått beskjed om forberede seg som normalt til første runde i The Players Championship torsdag. Men uroen for koronasmitte stiger for hver time på touren.

Publisert

Natt til torsdag norsk tid stengte Donald Trump alle innreiser fra Europa, Mesterliga-kamper i fotball går for tomme tribuner, NBA har også bestemt seg for å utelukke fans, men inntil videre går The Players Championship som planlagt.

Etter hektisk møtevirksomhet natt til torsdag valgte PGA Tour å sende ut en pressemelding som forklarte at «PGA Tour er oppmerksomme på de hurtige endringene vedrørende COVID-19. Med den informasjonen som foreløpig er tilgjengelig, vil The Players Championship spilles som normalt.»

Samtidig kan situasjonen endre seg raskt. I den samme meldingen slår PGA Tour fast at en ny status vil bli sendt ut torsdag ettermiddag (norsk tid).

«Situasjonen er åpenbart flytende og vi vil følge rådene fra verdens helseorganisasjoner,» lyder det i pressemeldingen.

Flere tror nå at både spillere og tilskuere kan velge å droppe helgens turnering. PGA Tour har derfor bestemt at bekymrede fans kan få refundert billetten.

Turneringsledelsen skal foreløpig ha innført en rekke sikkerhetstiltak for å redusere smittefaren. Autografsonene, som på innspillsrundene har vært godt besøkt, vil være stengt resten av uka.

Powered by Labrador CMS