Williams var å se på Tiger sin bag fra 1999 til 2011, og av Tiger sine 14 majortriumfer kom 13 av dem sammen med Williams. De siste par årene har imidlertid forholdene surnet, etter at Williams overraskende fikk sparken av Tiger.

 

I et åpenhjertig intervju med pgatour.com, forteller newzealenderen om hvordan det var å være caddie for Tiger:

 

– Det vanskeligste med jobben var å håndtere alle folkene rundt. Jeg husker jeg fortalte ham at jeg kom til å gå caddie med motorsykkelhjelm en dag, så jeg slapp å høre på alle sammen. Det er en merkelig følelse å gå caddie for ham. Noen ganger ønsket man bare å gjemme seg under et tre, for du vet at alle stirrer på deg.

 

– Det er en klaustrofobisk følelse. Det føles slik selv under treningsrundene halv seks om morgenen. Men det var fantastisk å være hans caddie. Han var effektiv med tiden, og fikk alltid jobben gjort. Du trengte aldri å stå og vente, det elsket jeg, sier Williams.

 

Håndhever

 

Williams var gjenstand for mye kritikk da han jobbet for Tiger. Han var aldri redd for å forsvare Tiger på banen, og ble hans «.håndhever». En gang kastet han blant annet en fotografs kamera ut i et vannhinder, etter at fotografen hadde tatt et bilde i Tigers baksving.

 

– Det plaget meg ikke å være hans håndhever. Jeg følte Tiger hadde rett på samme forhold som de andre spillerne, og min jobb var å utgjøre en positiv forskjell for han og de andre spillerne i gruppen. Jeg forstår hvorfor jeg fikk mye kritikk, men jeg gjorde det bare fordi jeg ønsket han og medspillernes beste. Det er ikke min personlighet å være en håndhever, men det tok meg ikke lang tid å forstå hva Tiger ønsket av meg, forklarer caddie-veteranen til pgatour.com.

 

Scotts seier høydepunktet

 

Williams har de siste par årene jobbet for Adam Scott. Selv om han var med på å vinne 13 majorer med Tiger, beskriver Williams Adam Scott sin Masters-triumf i fjor som caddiekarrierens høydepunkt.

 

– Det er vanskelig å si noe annet enn hull 10 i omspill på Augusta National med Adam og Angel Cabrera. Det var stort da jeg overbeviste Tiger om å slå lob wedge i stedet for sand wedge på det 18. hullet da han vant U.S. Open i 2008, men det var ikke akkurat slik at han forsøkte å vinne sin første major. Majorer er veldig vanskelige å vinne – Tiger fikk det til å se så enkelt ut. Jeg tror ikke mange utenfor golfsporten forstår hva han faktisk har prestert.

 

– Det er ikke lett. Ingen australier hadde vunnet på Augusta. Da Adam leste sin birdieputt for seier fortalte jeg ham at han leste den feil, og at den ville falle mye mer enn han trodde. Jeg hadde ikke lest putten før, men da jeg spaserte mot green fra fairway sa jeg «den er raskere enn du tror, og alt faller mer enn du tror». Han kunne ha misset den putten, ikke vunnet og kanskje fortsatt ha forsøkt å vinne sin første major.

 

Williams sier til pgatour.com at 2014 vil bli hans siste sesong der han bærer Adam Scotts bag på fulltid. Les intervjuet med Williams i sin helhet her.