Av Erik Pettersen:

Det er nå klart at Marita Engzelius tar seg videre til siste steget i LPGA-kvalet. Hun er dermed én god turnering fra å få spille med Suzann Pettersen & co neste sesong.

Det norske proffhåpet kom inn på 79 slag, hvilket gjorde ventetiden på den endelige cutten ekstra spennende. Den norske jenta startet dagen på 19.  plass men avsluttet dagen på 50. plass. De 70 beste kvalifiserte seg videre.
 
Det var tøffe siste ni og spesielt det 17. hullet som gjorde det vanskelig for henne i dag.
 
En hooket drive i vannet resulterte til slutt i en trippelbogey. Heldigvis hadde Oslojenta nervene under kontroll de første ni hullene. Hun lå på par da hun rundet halvveis, og hadde noen slag å gå på. 
 
– Jeg snakket nettopp med henne og hun var overlykkelig og utrolig lettet. Hun fortalte at hun verken kunne spise eller drikke under ventetiden, men nå var både hun og hennes kjæreste/caddie veldig glade, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.
 
Hovedpersonen selv oppsumerer dagen slik:
 
– For en dag! 7 over på de siste ni. Mye vind i dag igjen men jeg kjempet bra. Med den sure avslutningen var jeg svært nervøs etter runden før jeg fant ut at jeg tok meg videre. Dette var en god erfaring og jeg tar med meg masse lærdom videre i min karriere. Viktigst av alt er at jeg er videre til steg 3. Yes, jeg klarte det! sier en fornøyd Engzelius.
 
Nesbru-jenta Benedikte Grøntvedt misset cutten med ett slag etter å ha gått sisterunden på 78 slag.
 
Det siste steget i kvalifiseringen til den gjeve LPGA-touren går av stabelen i slutten av november og begynnelsen av desember på LPGA International Golf Course, i Daytona Beach i Florida.

———

Runde 3

Marita Engzelius var plassert i ball med ingen ringere enn Melissa Reid i torsdagens tredje runde av Q-school-kvalet i Florida. Engelske Reid har vunnet fire ganger på Ladies European Tour, og var i fjor sammen med Suzann Pettersen blant de europeiske heltene som sikret en etterlengtet Solheim Cup-triumf på hjemmebane i Irland.

Reid og Engzelius startet dagen på delt 7. plass, og side om side var det raskt synlig hvem av de to som har erfaring med å spille på internasjonalt toppnivå. Mens Reid brukte dagen på å gå tre under par og spille seg opp til en delt andreplass, måtte Engzelius dessverre tre over par.

Dermed falt hun til en delt 19. plass, men kan trøste seg med at hun ligger godt innenfor de 70 beste som avanserer til finalesteget i november.

– Marita fortalte at hun var litt preget av stundens alvor i starten, og var ganske nervøs hvilket viste seg i spillet. Marita spilte med Mel Reid, som hun har spilt flere ganger med i sin amatørkarriere. Marita beskrev dagen som litt «stolpe ut» der hun bare fikk to birdies, skriver landslagstrener Jonas Lilja i en tekstmelding til Norsk Golf.

Selv oppsummerer Engzelius dagen slik:

– Startet dessverre runden litt for nervøs og røk på to strake bogeys. Jeg jobbet hardt for å knyte igjen sekken da jeg etter seks hull var triste fire over par. Gikk -1 de siste 12 med hardt arbeid hele veien og kom inn på 75. Traff totalt syv fairwayer og ni greener. Var mye mer vind i dag, noe som også tørket opp banen. Fortsatt mye jobb igjen for å nå dit jeg vil, men heldigvis lærer jeg nyttige erfaringer hver dag. Ny og siste runde imorgen, så ingen vits i å holde igjen på noen ting, sier hun til Norsk Golf.

Katie Burnett fortsetter å lede turneringen. Med solide -14 har hun bygget seg opp en ledelse på seks slag. Engzelius ligger 12 slag bak. 

Benedikte Grøtvedt hadde en bedre dag på jobb. Med 72 slag på scorekortet ble hun liggende på to over par totalt. I de krevende spilleforholdene klatret hun dermed 22 plasser opp til en delt 47. plass, og er med det også foreløpig videre til neste steg.

– – – – – – 

 

Runde 2

Marita Engzelius har fortsatt heng til toppen etter halvspilt Q-school i Florida.

Onsdag ble oppskriften en runde på par for Oslo-jenta, fem slag dårligere enn åpningsurunden. Likevel tapte hun bare ett slag til teten, som nå innehas av Katie Burnett på åtte under par sammenlagt.

– Nok en gang presterer Marita en solid runde. Hun har utviklet seg mye de siste årene. Bare det siste året når målet om en profesjonell karriere har blitt tydeliigere har hun virkelig tatt sin satsing på alvor. De resultatene Marita leverer her er resultat av ekstremt bra trening under lang tid, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

Hovedpersonen selv oppsummerer runden slik:

– Klare ikke å følge opp med like godt spill i dag. Ble 72 og med bare åtte av 14 fairwaytreff og ni av 18 greentreff er det vanskelig å komme seg under par. 10 meter i snitt fra pinnen i dag, men kun 5,4 meter fra pinnen på de greenene jeg traff. Fire birdies er jeg derfor fornøyd med! Håper på en strålende runde i morgen etter litt kvalitetstrening i dag!, sier hun til Norsk Golf.

Engzelius deler 7. plassen med Ashleigh Simon og selveste Melissa Reid, som i 2011 var lagvenninne med Tutta da Europa vant Solheim Cup.

For Benedikte Grøtvedt ble det en tung dag på jobb med en 76-runde. Hun falt dermed til to over for turneringen, men har likevel gode muligheter for avansement. Med delt 69. plass ligger hun akkurat innenfor de 70 beste og like som avanserer til finalen.

– – – – – 

 

Runde 1

LPGA-drømmen lever i høyeste grad for Oslo-jenta Marita Engzelius. – Nå er det bare å kjøre på!, sier hun etter å ha spilt seg opp på andreplass etter første runde av det andre Q-School-trinnet.

Etter å ha tatt seg videre fra det første Q-school-trinnet i Florida for en drøy måned siden, tok Marita Engzelius tirsdag fatt på det andre leddet. Og hun kunne ikke bedt om noen bedre start.

Turneringen spilles på Plantation Golf and Country Club i Venice i Florida, og er det nest siste trinnet før finalen på Daytona Beach i slutten av november. Etter første runde har årets norgesmester spilt seg opp til en knallsterk andreplass.

Les også: Engzelius ett steg nærmere drømmen 

Med en bunnsolid 67-runde, fem under par, deler hun andreplassen med Taylore Karle, to slag bak lederen Fiona Puyo. Bak seg på listen har hun en rekke spillere med LPGA og Ladies European Tour-erfaring, blant annet Lee-Anne Pace, og Melissa Reid som i fjor var med på å vinne Solheim Cup for Europa. 

I følge landslagstrener Jonas Lilja er det halve feltet, de 70 beste som avanserer til neste steg. Overfor Norsk Golf oppsummerer Engzelius runden slik:

– I dag gikk jeg 67 og hadde 13 av 14 fairwaytreff og 15 av 18 greentreff. Jeg var i gjennomsnitt seks meter fra pinnen på de 15 greenene jeg traff. I dag spilte jeg på banen Panther som har de minse greenene i forhold til den andre banen Bobcat, og jeg er svært fornøyd med 15 greentreff. På grunn av en del nedbør de siste dagene er banene ganske våte, men de blir tørrere for hver dag som går. Kjempegøy å få til en bra førsterunde. Nå er det bare å kjøre på!, forteller hun.

Også Nesbru-jenta Benedikte Grøtvedt fikk en god start på turneringen. Grøtvedt har slitt på årets Symetra Tour, men fikk en opptur tirsdag med en runde på to under par. Det holder til en delt 19. plass, fem slag bak teten.