Forventningene var skrudd opp i skyene etter at Tiger Woods, som nettopp har vunnet Tour Championship, ble satt opp i gruppe med «Captain America» Patrick Reed i åpningsrunden av Ryder Cup. Duoen var imidlertid de eneste av amerikanerne som ikke tok poeng på morgenen, og begge må nå ta seg ettermiddagen fri under foursome-rundene.

I dagens første match røk Europas Justin Rose og Jon Rahm på et bittert nederlag i innspurten mot Brooks Koepka og debutanten Tony Finau, som ikke ledet matchen en eneste gang før det telte som mest: etter 18 hull.

Koepka måtte bære Finau på skuldrene store deler av runden, men det var Finau som sørget for et momentum-skifte i USAs favør etter at innspillet hans på det 16. par 3-hullet traff plankene i vannkanten og spratt opp til en halvmeter for birdie.

På det vanskelige 18. hullet ble Justin Rose litt for aggressiv på innspillet etter at Jon Rahm hadde havnet i trøbbel på utslaget, og engelskmannen slo jernslaget i vannet på verst tenkelig tidspunkt. Da Koepka toputtet for par, var matchen over.

I den andre matchen hadde Europas kaptein Thomas Bjørn håpet at nøkkelspilleren Rory McIlroy kunne være ledestjerne for laget, men i stedet svarte han med å spille en av sine dårligste runder i 2018. Han gjorde ikke en eneste birdie i løpet av hele runden, og med bare Thorbjørn Olesen som nogenlunde klarte å prestere, ble det til slutt en enkel match for verdensener Dustin Johnson og Rickie Fowler, som vant 4&2.

I den tredje matchen skaffet kompisene Jordan Spieth og Justin Thomas seg et tidlig forsprang etter et fyrvererki av en oppvisning på greenene av Spieth, som endelig fikk putteren til å samarbeide. Paul Casey og Tyrrel Hatton klarte imidlertid å utligne matchen etter å ha ligget tre ned, men amerikanerne slo tilbake i innspurten der Justin Thomas sin birdie på hull 15 ble den avgjørende forskjellen.

(Artikkelen fortsetter under)

Tommy Fleetwood viste ingen tegn til nerver i sin første Ryder Cup-match noensinne. (Foto: Getty Images)

Med 3-0 til USA måtte Bjørn sette sin lit til at Francesco Molinari og Tommy Fleetwood skulle levere varene mot Woods-Reed, og det klarte de også etter en snuoperasjon på slutten av runden. Reed og Tiger var to opp etter ti hull, men Molinari og Fleetwood svarte med å vinne det 11. og 12. hullet. Deretter avsluttet de runden med stil med tre seiere på rad, og dermed fikk Europa endelig sine første poeng opp på tavlen.

Vi minner om at det er det første laget som når 14,5 poeng (av 28 poeng tilgjengelig totalt), som vinner Ryder Cup.Dersom turneringen ender 14-14, vinner USA, ettersom de er regjerende mestere.

Foursome-rundene er allerede i gang, og oppsettet ser slik ut:

1. Henrik Stenson og Justin Rose mot Dustin Johnson og Rickie Fowler
2. Ian Poulter og Rory McIlroy mot Webb Simpson og Bubba Watson
3. Sergio Garcia og Alex Norén mot Phil Mickelson og Bryson DeChambeau
4. Francesco Molinari og Tommy Fleetwood mot Jordan Spieth og Justin Thomas

Følg utviklingen her