Arnøy (Fana GK) klatret fra 22.-plass til delt 14.-plass etter sin andre strake 74-runde. Torsdag gjorde han tre birdies, fem bogeys og resten par. Det gjør at han nå ligger +4 sammenlagt, og med en overkommelig luke på fire slag opp til lederen Alex Wrigley (Storbritannia) før siste runde.

Akkurat som i åpningsrunden kjempet Kristoffer Reitan (Oslo GK) helt i toppen store deler av runden, men dessverre ble det også en tung avslutning for andre dag på rad. Onsdag ledet han på et tidspunkt turneringen, men tapte ledelsen da han gikk de fire siste hullene på fire over. Torsdag var han helt oppe i tetstriden da seks hull gjenstod, men med tre bogeys og en dobbelbogey på de seks siste hullene kom han til slutt inn på +4 for dagen. 

Han ligger nå +5 sammenlagt og delt 14.-plass. Der ligger også Miklagard-veteranen Christian Aronsen, som fulgte opp åpningsrunden på 75 slag med en 74-runde torsdag. Aksel K. Olsen deler 42.-plassen på +9, mens Elias Bertheussen, Erik R. Kløvstad, Anders Ellingsberg, Martin Ulseth, Lasse Gerhardsen og Sander Stavnar misset cuten.

 

– – –

Fra runde 1

Kristoffer Reitan deler 9.-plassen i Bravo Tours Open etter en åpningsrunde på en over par (73). Det gir ham en luke på bare tre slag opp til lederen Frederik Andersen fra Danmark. Det er rapportert om vindkast helt opp til 15 meter per sekund i Danmark, og da er det ikke så rart at det bare var to spillere i hele feltet som kom seg under par onsdag. 

Selv om Kristoffer Reitan kunne signere for en respektabel score i den sterke vinden, var det nok med en litt bitter følelse han signerte scorekortet. Etter 14 hull var han nemlig tre under par og på toppen av leaderboardet, men dessverre dro han på seg to bogeys og en dobbelbogey på de fire siste hullene.

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) følger ett slag bak Reitan på delt 16.-plass. Christian Aronsen (Miklagard GK) og Erik R. Kløvstad (Miklagard GK) ligger begge +3 på delt 22.-plass, mens Aksel K. Olsen er den siste norske spilleren på riktig side av cutstreken på delt 47.-plass, fem over par. 

Nylig ble det klart at Kristoffer Reitan ikke reiser til University of Texas til høsten likevel, og han planlegger nå å bli proff i løpet av sommeren. Han ligger på 9.-plass på Nordic League sammenlagt etter en andreplass og 18.-plass på sine to første turneringer i år, og med nok et godt resultat denne uken vil han kunne ligge helt i toppen på sammenlagt-listen.

Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2018. Reitan vil imidlertid sannsynligvis måtte stå over noen Nordic League-turneringer de neste ukene på grunn av eksamensinnspurten i hans siste semester på Wang Toppidrett.