Torsdag slo årets første europatour-turnering i gang for seks (!) norske spillere i Australia. Oates Vic Open er en samarbeidsturnering mellom den australske og europeiske touren, og etter første dag er to norske spillere høyt plassert på leaderboardet.

Proffdebutant Celine Borge (Vestfold GK) ser ut til å ha tatt med seg godformen videre fra Q-School-finalen før jul. Nylig vant hun Ladies European Tour-rookienes internturnering under en samling i Spania, og mandag sikret hun seg en startbillett til denne ukens turnering med å vinne kvalifiseringen overlegent.

Oppskriften på torsdagens proffdebut ble tre birdies, kun én bogey og resten par (-2), noe som holder til en imponerende niendeplass – fire slag bak lederen Beth Allen fra USA.

– Jeg pratet med Celine etter runden, og hun fortalte meg at hun slo ballen veldig bra. Da må det være sant, for hun er ikke den som prater høyt om sitt eget spill, sier Team Norway-trener Geoff Dixon til Norsk Golf.

Borge har selskap på niendeplass av Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), som gjorde like mange birdies og bogeys som Borge.

Skarpnord tar sikte på å slå tilbake etter en begivenhetsfattig fjorårssesong, som resulterte i en 37.-plass på pengelisten. Skarpnord varmet opp med en 18-hulls turnering i Australia på søndag, der hun endte på en fin tredjeplass.

Oates Vic Open spilles på 13th Beach Golf Club sine to baner Beach og Creek. Borge og Skarpnord spilte på sistnevnte, som også var den letteste av de to banene torsdag.

To slag bak Skarpnord og Borge følger Tonje Daffinrud (Vestfold GK) på delt 27.-plass. Hun var to over par etter halvspilt runde, men slo tilbake med å gå de siste ni hullene på Creek Course minus to. 

Enda et slag bak henne følger en annen proffdebutant, Karoline Lund (Losby GK), på delt 45.-plass. 18-åringen åpnet med fire bogeys, tre birdies og resten par. Lund, som denne uken ble tatt opp i Team Norways profftropp, spiller for øvrig sammen med Celine Borge begge de to første rundene.

Madelene Stavnar (17) fra Vestfold GK deler 62.-plassen på to over par etter å ha gjort fire bogeys, to birdies og resten par, mens Caroline Martens (Haga GK) befinner seg nede på 128.-plass (+7) i sitt turneringscomeback.

Hun tilbragte hele 2017-sesongen på sidelinjen etter å ha blitt rammet av et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse.

– Jeg gleder meg veldig, men jeg er også litt redd. Det har vært en lang vei å gå siden jeg ble syk i april i fjor og frem til nå, og jeg har fortsatt lang vei å gå for å komme tilbake til 100 prosent. Uansett føler jeg meg mye bedre, og det er på tide å teste kroppen igjen og kjenne hvordan kroppen føles, skrev Martens på sin Instagram-konto før avreise «down under»

Leaderboard