Lag-EM: Bråstopp i kvartfinalen

Dramatikk i lag-EM da de norske herrene måtte ut i omspill for å avgjøre kvartfinalen mot Spania.

Det ble bråstopp i første runde av cupspillet for de norske herrene. Kristoffer Reitan og kompani imponerte stort i kvalifiseringsspillet og var en av favorittene før mesterskapet gikk over i cupspill.

– Det gikk ikke helt som vi håpet, men det var ingenting å si på innsatsen til laget, sier trener Jan Egil Nærland til Norsk Golf.

Spansk motstand

I kvartfinalen, der lagenes videre skjebne skulle avgjøres over to foursome-kamper og fem singlematcher, var Spania motstander.

– Det ble en veldig lang dag, hvor spillerne sloss og sto på. Men Spania trakk til slutt det lengste strået.

Reitan og Markus Braadlie tapte den første foursomematchen. Men etter at Viktor Hovland og Kristoffer Ventura vant sin match på det sjette omspillshullet, stod lagene likt før singlematchene.

– Det er små marginer i golf, og det gikk dessverre ikke vår vei, sier treneren skuffet.

Flere av matchene lå lenge og vippet, men det var Spania som stort sett ledet. Reitan og Braadlie vant sine matcher, mens Knud Krokeide tapte sin.

(saken fortsetter etter bildet)

Dermed stod det 3-3, og Hovland måtte ut i et dramatisk omspill om avansementet, mot Manuel Elvira. På det andre omspillshullet satte spanjolen en heftig birdieputt, som Hovland ikke greide å svare på.

Skottland neste

Spania vant 4-3 totalt, og beseglet med det Norges skjebne. Norge må dermed belage seg på å spille om plassene mellom 5. og 8. plass.

– Nå blir det hvile før fredagens match, sier treneren.

I nest siste runde, som spilles fredag, møter Norge tittelforsvarer Skottland. Vinneren av den kampen skal spille om 5. plassen på lørdag.

Spinnesiden

Heller ikke de norske damene fikk skikkelig sving på sakene i sin match mot Tsjekkia.

Norge vant ikke en eneste én av de fem matchene, og måtte nøye seg med Renate Hjelle Grimstads og Marthe Wolds to delte matcher, som totalt ga ett poeng på resultatlista.

Tsjekkerne vant med det 4-1. Norges vei videre fortsetter fredag, da med spill om 13. til 16. plass.