Etter en tøff start på Ladies European Tour-kvalifiseringen med tre over par etter halvspilt førsterunde søndag slo Mariell Bruun kraftig tilbake på de siste ni hullene. Med fire under par på back-nine kom hun seg inn på -1 for dagen og klatret opp til delt 25.-plass.

Under mandagens andre runde sørget nok en gang noen sene birdies for at hun fortsetter å balansere helt på riktig side av kvalifiseringsgrensen.

Bruun kom godt i gang med birdie på sitt andre hull for dagen, men pådro seg en lei dobbelbogey på hull 7. Hun svarte med en birdie to hull senere for å runde på par, men falt nedover leaderboardet igjen med to bogeys på rad på hull 11 og 12.

Hun stoppet heldigvis lekkasjen med tre par på rad, før hun slo til med birdies på hull 16 og 18 for å signere for en runde på par.

Den har løftet henne én plass på leaderboardet, og med -1 sammenlagt har hun syv slag opp til toppen av leaderboardet og fem slag opp til topp-5.

– Spillet denne uken så langt har ikke vært helt optimalt. Jeg må jobbe en del for par. Men jeg har stor tro på at jeg kan få til noe på de neste tre rundene. Litt bedre jernslag så blir det veldig bra, sier Bruun til Norsk Golf, og avslutter: – Jeg gleder meg veldig til de tre neste dagene!

Mariell Bruun ble proff i fjor sommer etter å ha fullført fire år på University of Denver i Colorado, den samme skolen som blant andre Espen Kofstad og Tonje Daffinrud har gått på. Siden da har Bruun først og fremst konkurrert på LET Access Series og Swedish Golf Tour, nivå 2 og 3 i Europa.

Det er de 25 beste etter fem runder i Marokko som får arbeidstillatelse på Ladies European Tour neste sesong, mens de som ender topp-5, får en enda bedre kategori med innpass i de fleste store turneringene. Alle spillerne som klarer cuten, er sikret en begrenset kategori på touren i 2019. Cut-streken tegnes opp etter fire runder, og her er det de 60 beste som går videre.

Rachel Raastad (Haga GK) ligger også innenfor cutgrensen så langt, men tapte noen viktige slag i innspurten mandag. Raastad var én under par og på riktig side av kvalifiseringsgrensen da fem hull gjenstod, men avsluttet med å gå de siste hullene på tre over par. Nå deler hun 48.-plassen på to over par.

For amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK) og Stina Resen (Oslo GK) begynner det dessverre allerede å se mørkt ut med tanke på videre avansement. De ligger på henholdsvis 92.- og 97.-plass med scorer på syv og åtte over par.

Uavhengig av hvordan det går i Marokko denne uken, har Norge allerede seks spillere med spillerettigheter på touren neste år: Suzann Pettersen (Oslo GK), Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Celine Borge (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Karoline Lund (Losby GK).

 

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard