Når nasjonale turneringer avholdes på Tyrifjorden er det som regel svært lave scorer. Da Norgesmesterskapet ble spilt her i fjor vant Viktor Hovland med en totalscore på hele 26 under par, men denne helgen er det kun én spiller under par.

Det har blåst kraftig på Storøya, og som alltid får dette store utslag på scorene.

Med rundescorer på 72-70 er Christoffer Carlsen fra Haga to under par totalt, og leder med fire slags margin ned til andreplassen. Der finner vi veteranen Paul Nilbrink, som er ett slag foran Eirik Grønhaug og Kevin André Wright på tredjeplass.

– På den første runden var det mye hard jobbing, jeg traff ikke så mange greener men putta fantastisk! Slo veldig stabilt på siste 18, og putta veldig bra da også egentlig. Putteren står for mye av æren idag, sa han til Norsk Golf da scorekortet var signert.

I dameklassen var det Kristin Berntsen Simonsen som var best lørdag. Meland-spilleren startet forrykende med en 69-runde på morgenen, men med 79 slag på ettermiddagen falt hun tilbake til fire over par totalt. Dette var likevel godt nok til å beholde ledelsen, og når én runde gjenstår har hun to slags margin ned til Veslemøy Kontorp Heramb.

– Den første runden var jeg hvertfall fornøyd med, da gikk det meste ganske enkelt og putteren var i fin form. Fikk en del birdies pluss en eagle da jeg senket en putt på 25 meter, som hjalp til bra på scorekortet. Den andre runden er jeg ikke førnøyd med, slet med å finne flyten og putteren spilte ikke helt på lag, sa Simonsen til Norsk Golf etter runden.

Turneringen avsluttes søndag.

LEADERBOARD