En bogeyfri sisterunde på 66 slag var nok til at Tonje Daffinrud vant Scandic PGA Championship med to slag. Seieren var spesiell, all den tid det er ett år siden Daffinrud ledet den samme turneringen.

– Jeg ville vinne. Det var revansj. Da jeg kom til hull 17 på innspillsrunden tenkte jeg at det var her det skjedde i fjor, sier Daffinrud til Swedish Golf Tour.

Daffinrud var max uheldig på det 17. hullet i fjor. I år tok hun revansj. (Foto: Swedish Golf Tour)

Tok revansj

Med «dét» mener Daffinrud innspillet som traff flagget – og det som endte med 3. plass til slutt.

Utgjort at det skjedde på det 17. hullet, men sånt skjer. Det er golf.

– Jeg hadde en veldig god uke i fjor, jeg spilte bra, og var med i seierskampen helt til slutt. Å treffe flagget kan skje når som helst, men det var utgjort at det skjedde på det 17. hullet, når man leder med ett slag. Men sånt skjer. Det er golf, sier Daffinrud.

Daffinrud holdt hodet kaldt, og avsluttet med fire birdier på de fem siste hullene, og en bogeyfri avslutningsrunde, og seier med to slags margin ned til svenske Maja Stark og Johanna Gustavsson.

Seieren sikret Daffinrud 6 720 euro. (Foto: Swedish Golf Tour)

– Jeg tror faktisk det som skjedde i fjor hjalp meg i dag, for da jeg kom til det 15. hullet kjente jeg meg igjen, og tenkte at da fikk jeg en sjanse til. Det hjalp meg til å fokusere. Jeg var veldig rolig. Jeg skulle bare nyte det og spille «min golf».

Raastad

Rachel Raastad, som ledet etter torsdagens åpningsrunde, leverte mer av det samme på siste dag, og endte til slutt på 5. plass etter en solid runde på 70 slag.

Rachel Raastad endte til slutt på 5. plass. (Foto: Swedish Golf Tour)

Daffinrud fikk 6 720 euro for seieren. Raastad sikret seg 2 328 euro.

Nå gjenstår tre turneringer på LET Access Series. Det er de fem beste på rankingen til slutt, som sikrer seg kortet på Europatouren – LET – i 2020. 5 000 poeng gjør at Daffinrud ligger på 21. plass. Raastad fikk 1 800 poeng, og hoppet opp til 91. plass.

Leaderboard