Under er oversikten over hvor og når de norske spillerne skal i aksjon. I parentes bak navnene ser du spillernes gjennomsnittsscorer i årets turneringer.

Les også: Slik fungerer collegesystemet fra a til å

– – –

Damer 1. divisjon (DI) 7.–9. mai

De seks beste lagene og de tre beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, avanserer videre til Nationals-finalen fra hver av Regional-turneringene.

Austin Regional Site

University of Miami (8.-seed) – Renate Grimstad (73,31 slag per runde)

East Carolina University (12.-seed) – Dorthea Forbrigd (72,97)

Missouri State University (18.-seed) – Stine Pettersen (73,94)

Link til livescore

 

San Francisco Regional Site

Kent State University (4.-seed) – Karoline Stormo (73,46)

University of California, Berkeley (11.-seed) – Marthe Wold (74,91)

Link til livescore

 

Tallahassee Regional Site

University of Arizona (3.-seed) – Sandra Nordaas (76,30)

Link til livescore

– – –

Herrer 1. divisjon (D I) 14.–16. mai:

De fem beste lagene og den beste individuelle som ikke er på et av disse lagene, går videre til Nationals-finalen fra hver av Regional-turneringene. NB: guttene må kvalifisere seg til laget

Columbus Regional

Oklahoma State (1.-seed) – Viktor Hovland (69,81) og Kristoffer Ventura (71,30)

Link til livescore

 

Reunion Regional

Purdue (7.-seed) – Jarle Volden (73,23)

Costal Carolina (11.-seed) – Daniel Øverås (73,96)

Link til livescore

 

Norman Regional

Arkansas (3.-seed) – Wiliam Buhl (71,89)

Link til livescore

 

Jenter 2. divisjon (D II) (7.–9.mai):

South Regional

Saint Leo University (3.-seed) – Vilde Eriksen (76,30) og Synne Lauritzen (75,46)

Link til livescore  

De 3 beste lagene og de 3 beste individuelle som ikke er på et av disse lagene går videre til Nationals fra hver av Regionals turneringene. NB: jenter i divisjon II kan bare kvalifisere seg via ranking.

 

3. divisjon

3. divisjon spiller ikke Regionals, men går rett fra Conference til Nationals. Lagene er ikke annonsert enda, ettersom DIII Nationals arrangeres 15. til 18. mai. Det er syv norske gutter i divisjon III systemet.

Livescore til Nationals

 

– – –

Slik er kvalifiseringen til sluttspillet

Veien til Regionals: Skolelagene jobber hele året for å kvalifisere seg til Regionals. Gjennom hele sesongen opparbeider de seg rankingpoeng, både som lag og individuelt. Dette blir regnet ut av en blanding av flere faktorer: snittscore, seiere, nivå på turneringene de spiller, og ikke minst hvem man slår «head-to-head». Det er viktig å ha en god head-to-head-ranking, da det betyr mer å slå gode spillere/lag. Lagene bruker rankingen sin for å komme seg inn i Regionals, men herfra betyr den ingenting. Det er tøft å komme til Regionals som lag, men det er ekstremt tøft som individuell. Her lener du deg på resultater du har gjort alene gjennom sesongen, og du konkurrerer mot alle individuelle spillere som ikke er på et lag som er kvalifisert. 

Divisjon: Alle de forskjellige idrettslagene på et college/universitet er i samme divisjon (noen unntak), og de er delt inn i de forskjellige divisjonene mer etter økonomi enn nivå. Det kan være et godt fotball- eller basketballag som skaper høye inntekter til skolen, og alle de andre lagene drar derfor fordel av dette. Derfor er ikke divisjonssystemet på college som vanlige divisjonssystemer; man kan ikke rykke opp eller ned. Divisjon I har ofte bedre lag fordi de har mer penger til å dele ut til stipender og til å bruke på fasiliteter. Det er strenge og forskjellige regler i hver divisjon for å prøve å skape like vilkår for alle skolene, og man man eksempelvis ikke gi ut mer enn et bestemt antall stipender. Et lag som spiller i Divisjon I kan spille turneringer som er arrangert av et lag i divisjon II, og motsatt, men ikke under Conference, Regionals eller Nationals. Det er flere eksempler på divisjon II lag som er bedre enn divisjon I lag. Når det er sagt så er generelt nivået i de beste divisjon I turneringene høyere enn divisjon II.

Conference: Som med divisjonene så er alle idrettslagene delt inn i flere Conferences. Dette brukes mer i andre idretter enn golf. I en idrett som fotball så spiller laget mot de forskjellige lagene i sin Conference gjennom hele sesongen og opparbeider seg en ranking.  Når Conference Championship spilles, så møter det laget med flest poeng det laget med færrest poeng. Conference Championship i golf spilles i slutten av april hvert år og er for mange den siste turneringen for året.

Regionals: Kvalifiseringsturneringen til The National Championship, der det beste laget for sesongen og den beste spilleren skal kåres.

Seeding: brukes for å rangere lagene etter nivå, der én er best. 

– – –

NB! Visste du at artikkelforfatteren driver en Facebook-side som følger de norske collegespillerne? Klikk her for å følge «Norsk College Tracking» på Facebook.