Etter en nesten tre måneder lang korona-pause gjorde PGA Tour sitt etterlengtede comeback i forrige ukes Charles Schwab Challenge i Texas, der Hovland slo til med en solid 23.-plass – hans fjerde topp-25-plassering på elleve turneringer i hans debutsesong på PGA-touren. Den har også inkludert en seier i Puerto Rico, som sikret ham arbeidstillatelse på touren i minst to år til.

Nå er Hovland i gang med hans andre av fire turneringer på rad, og skal vi tro scoren hans i åpningsrunden av RBC Heritage på ikoniske Harbour Town Golf Links, har ikke 22-åringen brukt lang tid på å finne turneringsformen.

Torsdag slo han til med en åpningsrunde på seks under par (65), godt hjulpet av en pitch rett i koppen fra 26 meter på det siste hullet for eagle. Dermed ligger han i skrivende stund helt oppe på delt 3.-plass, kun ett slag foran lederduoen Ian Poulter og Mark Hubbard.

Hovland fikk en knallstart på runden med tre birdies på de seks første hullene, men fikk to av dem annulert med to bogeys på rappen rett før runding.

De tok ham imidlertid raskt tilbake med tre birdies på rappen på starten av back-nine, og etter fem par på rad kom dagens høydepunkt med eaglen på det korte avsluttende par 4-hullet.

Mens Hovland vanligvis briljerer fra tee, var det nærspillet hans som var hans store styrke torsdag. Han har foreløpig vært den femte beste i feltet på green, den 11. beste rett utenfor green, mens han ligger på henholdsvis 39.- og 35.-plass i utslags- og innspillsstatistikken.

Det er et stjernespekket startfelt i South-Carolina denne uken, og med på deltagerlisten er blant andre Rory McIlroy, Brooks Koepka, Rickie Fowler, Tony Finau, Jordan Spieth, Justin Rose, Jon Rahm og Dustin Johnson. Men best av alle disse er foreløpig Viktor Hovland.

(Artikkelen oppdateres når alle er ferdigspilt)

Ukens turnering sendes på Eurosport Norge og GOLFTV på torsdag og fredag fra 21.00 til 00.00, fra 20.00 til 00.00 på lørdag og fra 19.00 til 00.00 på søndag.

Leaderboard