Det ble emosjonelt under tradisjonsrike «Champions Dinner» på Augusta National tirsdag.

Ifølge Golf Digest kom én etter én av de tidligere Masters-vinnerne til presserommet og fortalte sine søteste historier, om deres vennskap og relasjon til Tiger Woods.

Ingen vet når den tidligere mesteren kommer tilbake etter de alvorlige skadene han pådro seg i bilulykken 23. februar. Ingen vet om han kommer tilbake.

Så da grønnjakkene samlet seg rundt bordet tirsdag, ble det foreslått å holde av en ledig stol, som en rørende gest for den skadde helten.

Stille om Angel

Ingen holdt av en stol for Angel Cabrera. The Masters-vinneren fra 2009 ble riktignok nevnt før måltidet, som én av tre gjenlevende mestere som dessverre ikke kunne komme.

I tillegg til Woods og Cabrera var også Jackie Burke Jr fraværende. I en alder av 98 år syntes han turen ble for anstrengende og takket høflig nei.

Cabrera hadde ikke noe valg. Han sitter fengslet i Brasil.

Den 14. januar ble den argentinske mesteren arrestert av brasiliansk politi i et av Rio De Janeiros finere strøk. I forkant av arrestasjonen hadde Interpol satt et rødt flagg ved Cabreras navn, et signal til politimyndigheter verden over at en internasjonal rømling er på frifot.

Cabreras legale problemer startet hjemme i Argentina for flere år siden da hans tidligere kone, Silva Rivadero, anmeldte ektemannen for fysiske overfall og verbale trusler.

Anklagene ble støttet opp av Cecilia Torres Mana, en annen tidligere partner, som fortalte at også hun hadde blitt utsatt for vold.

Ved ett tilfelle skal Cabrera ha forsøkt å kjøre på henne med bilen.

En hoderystende Angel Cabrera har hele veien avvist anklagene. Selv da en tredje eks-kjæreste, Micaela Escudero, også rapporterte om voldshendelser i forholdet.

– Ikke et monster

De tre siste årene, mens argentinsk politi har etterforsket saken, har golfstjernen måttet gi beskjed hver gang han forlater landet.

I august i fjor, rett før rettssaken skulle starte, dro Cabrera til Senior Players Chamiponship i Ohio, uten å melde fra til myndighetene.

Det var denne hendelsen som fikk Interpol til å heise det røde flagget, og som ledet til arrestasjonen i Rio de Janeiro i januar.

Cabreras advokat, Carlos Hairabedian, bedyrer fortsatt sin klients uskyld.

– Han er ikke voldelig, og har aldri vært det. Han er ikke det monsteret som mediene forsøker å tegne, gang etter gang, uttalte han i et radiointervju nylig.

Med sin Masters-triumf i 2009 og seieren i U.S. Open to år tidligere, er Angel Cabrera i et celebert, golfhistorisk selskap.

I tillegg til Jack Nicklaus, Ben Hogan og Dustin Johnson er han den eneste som har nedkjempet både Augusta National og Oakmont.

I påvente av den endelige dommen, har de alvorlige anklagene mot den doble majorvinneren naturlig nok skapt store overskrifter i Sør-Amerika de siste månedene.

Men under Masters-middagen med de grønne jakkene tirsdag, ble hans navn forbigått i stillhet.

– Vi nevnte de tre tidligere vinnerne som ikke var der, og vi ba en bønn for dem. Det var egentlig alt, forteller Zach Johnson.