Etter å ha slitt på de siste ni hullene i to dager, satt det endelig for Viktor Hovland på dag tre i Mexico. 63-runden er tangering av hans beste runde noen sinne på PGA-touren.

– For et birdiekjør han har lagt inn, sier Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter at nok en norsk langputt rullet i på det syttende hullet.

– Viktor er helt vill. Birdie på hull 13, 15, 16 og 17, supplerer Henrik Bjørnstad etter Hovlands tredje birdie på rappen.

 

Snuoperasjon

Den rosende omtalen står i sterk kontrast til måten Hovland spilte banen på torsdag og fredag. Som på lørdag herjet Hovland med hull 1 til 9 på El Camaleon i Playa del Carmen i Mexico. På de siste ni fikk han derimot ikke spillet til å sitte på lignende vis – inntil lørdag.

For på lørdagens runde, den såkalte «moving day», var det ikke snakk om noen nedtur etter runding, på det som beskrives som noen av banens mest krevende hull. Etter bogeyen på åpningshullet leverte Hovland «oppskriftsmessige» fem birdier på de neste åtte hullene.

Så satt det endelig på siste ni.

 

Leverte varene

Birdie på hull 13, samt tre på rappen fra 15 til 17, gjorde at Hovland klatret jevnt og trutt på resultatlista fra 9.-plassen etter fredagens runde. Dette samtidig som lederkanonene Emiliano Grillo (ARG), Tony Finau (USA) og Tom Hoge (USA) ikke greide å følge opp nordmannens imponerende birdieshow.

Viktor Hovland gjorde birdie på halvparten av hullene på lørdagens runde. (Foto: Getty Images)

– Det var tacofredag i går, men det må være mulig å finne frem noen rester for å feire at Viktor – kanskje – vinner for andre gang på PGA-touren, sier Haugsrud forventningsfullt etter Hovlands 63-runde.

Jeg var god fra tee til green, og jeg misset faktisk flere gode birdiesjanser også

Dét tallet er tangering av Hovlands beste runde noen sinne på PGA-touren.

– Utslaget på hull én er vanskelig. Å gjøre bogey der er ikke det verste. Etter det hadde jeg mange gode birdiesjanser. Jeg var god fra tee til green, og jeg misset faktisk flere gode birdiesjanser også, sier Hovland til rettighetshaveren etter runden.

Ingen spilte hull 4 bedre enn Tony Finau:

 

Lederball

På en dag med ballplassering, myke greener, og mange lave scorer, var det kun Justin Thomas (USA) som var bedre enn Hovland, med sin 62-runde.

– For et scorekort. Vi tar gjerne et slik i morgen også, sier Bjørnstad.

Dermed skal Hovland gå i lederball sammen med Grillo og Hoge klokka 18.15 søndag (norsk tid), noe som betyr flust av enda flere norske minutter i tv-ruta.

– En helt perfekt setting for Viktor, sier Haugsrud.

Leaderboard