Torsdag starter Shot Clock masters på Diamond ZZ utenfor Wien. Turneringen spilles med et helt nytt format med «slagklokke» som teller ned 40 sekunder så fort spilleren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe vil ha en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og hvis en spiller bruker mer enn 40 sekunder på å slå slaget sitt, blir han tildelt et gult kort. Etter den første advarselen vil spilleren bli straffet med ett straffeslag for hver overtredelse av 40-sekundersgrensen.

Europatouren har varslet lenge at de kommer til å teste ut ulike tiltak for å gjøre golf både raskere og mer publikumsvennlig, og det er ikke uventet at de velger å teste ut det nye formatet i en mindre europatour-turnering. Ettersom det er uken før U.S. Open, deltar kun 10 av spillerne som endte topp-100 på europatouren sammenlagt i fjor. 

Det har åpnet opp for at feltet kan fylles opp av mindre kjente navn, og Norge stiller med hele fire spillere når turneringen braker løs på torsdag: Challenge Tour-spillerne Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og amatøren Kristoffer Reitan (Oslo GK).

Det er knyttet størst forventninger til Kristian Krogh Johannessen, som har vært i god form hele denne sesongen. Høydepunktet kom forrige uke, da han klinte til med andreplass og karrierebeste på Challenge-touren i Sveits.

Det blir også spennende å følge Kristoffer Reitan, som for to dager siden på sensasjonelt vis kvalifiserte seg til U.S. Open – som første norske spiller noensinne. Dette blir Reitans første turnering på europatouren, og 20-åringen fra Oslo håper turneringen kan akklimatisere ham litt før han skal omringes av verdensstjerner neste uke.

– Jeg gleder meg veldig til den turneringen. Det har vært en drøm for meg lenge å få muligheten til å teste meg på europatouren. Det kommer garantert til å bli to veldig lærerike uker, sa Reitan til Norsk Golf på mandag.

Han har bitt godt fra seg Diamond ZZ tidligere i karrieren, og senest i fjor vant han slagspillsdelen av lag-EM der.

Turneringsinfo Shot Clock Masters