Solen skinte over Forusbanen på siste dag av NM. Etterpå skinte Stormo og Braadlie aller mest. Begge fikk sin første kongepokal – av golfpresident Marit Wiig – og satte triumfen høyt.

– Dette er sammen med en collegeseier det gjeveste jeg har oppnådd, sa Stormo, som hadde pappa Helge Bjørn som caddie.

Stabiliteten selv

Hun hadde stabiliteten som sin beste følgesvenn. Fire runder uten noe verre enn bogey og rundene 69-75-69-72 ga seier med to slags margin til Renate Hjelle Grimstad, som spilte seg oppover resultatlisten med 70-runder lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Stormo med én hånd på kongepokalen

Stormo fra Arendal & Omegn og Grimstad fra Stavanger var de eneste som kom under par, mens bronsevinner Marthe Wold fra Stavanger gikk en over.

– Jeg kjente at jeg måtte prestere utpå der, for Renate spilte veldig bra. Men jeg konsentrerte meg om mine egne arbeidsoppgaver og tenkte ikke så mye på hva de andre gjorde, sier Karoline, som stiller med en godt synlig tatovering på venstre underarm.

– Den symboliserer “sterk og tålmodig”, røper 21-åringen, som drar tilbake til USA allerede mandag – og har tenkt å være nettopp sterk og tålmodig på Kent State-universitetet i Ohio, der hun er nest best – bare med en thailandsk jente foran seg på rankinglisten.

NM-vinner Karoline Stormo ble hardest presset av Stavanger-jentene Renate Hjelle Grimstad (t.v.) og Marthe Wold. (Foto: Arne Hole)

Collegeliv

Også for Braadlie – nummer 174 på verdens amatørranking – venter collegelivet. Og hvilket liv det starter med! Han får sin debut på alle hobbygolferes drømmebane, Pebble Beach ved stillehavskysten i California. Å spille der koster like mye som en lite brukt Lada, men det trenger ikke Miklagard-spilleren å tenke på. Han skal bare “betale” i form av godt spill for Texas Tech.

– Det blir kult å spille Pebble Beach, sier sindige Braadlie, som startet litt svakt med en 74-runde torsdag, men sa til Norsk Golf:

– Det er mye golf igjen å spille.

LES OGSÅ: Proffen som valgte NM

Mye god golf

19-åringen kunne like gjerne ha sagt at det er mye god golf igjen å spille, for på de tre siste rundene leverte han 69-67-69 og endte dermed åtte under par. Bare en dobbeltbogey på det 16. hullet ergret bergenseren siste dag. Der fikk han merke at greenene holdt 10,5 på stimpen. Fra fire meter i semigreenen trillet ballen ti meter forbi hullet i nedoverhellingen!

– De beste greenene i Norge – av de banene jeg har vært på, sa landslagstrener Niklas Diethelm, som sammen med en stor kontingent fra NGF har fulgt NM på Forusbanen, der Sola GK leverte et praktarrangement og fikk mye skryt fra alle involverte.

Ingen ting  veien med svingen til NM-vinner Markus Braadlie. Det er spill på tøffere baner som er viktigst, mener landslagstreneren. (Foto: Arne Hole)

Utfordringer

Diethelm er klar på hvilke utfordringer som venter Braadlie i USA.

– Han har vist potensialet sitt mest i Norge. Jeg håper collegelivet lærer ham å gjøre det også utenfor Norge. Potensialet har han. Markus har lengden, er strukturert, men han trenger å trene på tøffe baner. Heldigvis har universitetet to gode coacher, og den ene er til og med norsk, Mikkel Bjerch-Andresen.

– Ja, det blir tøffere matching og tøffere baner, innser Braadlie, som ble juniornorgesmester på Bærums lag i 2016. Så byttet han til Miklagard, som gjorde storeslem i NM med annenplass til Erik Kløvstad Røssland og bronse til Carl Didrik Fosaas – henholdsvis to og tre slag bak Braadlie.

– Jeg syntes ikke Bærum satset nok på juniorene. Dessuten mener jeg Miklagard er Norges beste bane, og det er også gode treningsforhold der, sier Markus, som har målsetningen klar: PGA eller Europatouren om fire år.

Norgesmester Markus Braadlie flankert av Erik Røssland Kløvstad og Carl Didrik Fosaas. (Foto: Arne Hole)

Skryt

Også Stormo fikk noen godord med på veien tilbake til USA av landslagstreneren.

– Hun var god som junior, men ikke noe mer. På college har hun fått et løft, og det er gøy når det går den veien. Det er potensial i henne. En del andre jenter er ferdig med golfen når de er ferdig på college, sier Niklas Diethelm.

Markus Braadlie og Karoline Stormo har full tenning på USA-kombinasjonen golf og utdannelse. 

Leaderboard NM herrer
Leaderboard NM damer