Etter dag én var overraskelsen Anders S. Ellingsberg fra Drøbak GK det eneste norske innslaget på topp-10 på leaderboardet. 24 timer senere holder han stand i toppen, men nå har han fått selskap av Team Norway-spillerne Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Elias Bertheussen (Trondheim GK) i topp-10.

Ellingsberg klatret til delt tredjeplass etter sin andre strake 69-runde, som bestod av fem birdies, en bogey og resten par. Ellingsberg har bare gjort én bogey på 36 hull og ligger åtte under par sammenlagt, tre slag bak lederen Daniel Løkke (Danmark) og to slag bak den 18 år gamle amatøren David Nyfjäll, som deltar i sin første proffturnering.

Ellingsberg sin beste plassering på seks turneringer i år er en 19.-plass i Danmark for tre uker siden. Det er også hans beste plassering så langt i Nordic League-sammenheng. Han ligger med andre ord godt plassert for å forbedre den rekorden med god margin. Nå skal han sannsynligvis spille i lederball i avslutningsrunden for første gang.

Ellingsberg har tidligere spilt collegegolf for Wayland Baptist University, hvor han fullførte studiene i 2013. Siden den gang har han konkurrert primært på Nordic League og minitourene Nordea Future Series og Gecko Pro Tour.

Elias Bertheussen og Aksel K. Olsen klatret til sammen 79 plasser onsdag etter imponerende runder på henholdsvis syv og seks under par. Olsen har gode minner fra Borre fra tidligere: Han ble nummer to i turneringen i fjor, og i forfjor ble han norgesmester her.

Bertheussens 66-runde er den laveste runden på Borre GK så langt denne uken. Bertheussen, som nylig ble tatt tilbake i Team Norway-varmen, tok nylig sin første seier på tre år og er med sin 6.-plass den best plasserte norske spilleren på Nordic League sammenlagt i år. Det er topp-5 ved sesongslutt som får Challenge Tour-kortet for 2018.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elias Bertheussen fortsetter den gode formen. (Foto: Getty Images)

Neste norske spiller på leaderboardet på Borre GK er amatøren Kristoffer Reitan på delt 19.-plass, tre under par. Forrige uke ble Reitan ferdig som elev ved Wang Toppidrett, og han er nå bare noen uker unna å ta steget inn i de profesjonelles rekker.

Borre Open er den første proffturneringen for herrer på norsk jord i år. I slutten av juli er det Holtsmark Golfklubb sin tur til å være vertskap. Tre uker senere er det duket for årets høydepunkt på den norske golfkalenderen, nemlig Challenge Tour-turneringen Viking Challenge på Miklagard. Det er tre år siden sist det var en Challenge Tour-turnering i Norge.

Hele 26 norske spillere stilte til start denne uken. For øyeblikket ligger 19 av dem på feil side av cutstreken, men mange spillere er fortsatt ute på banen. Vi oppdaterer artikkelen når alle er ferdigspilt for dagen.

Leaderboard