Seierskampen var utenfor rekkevide før den siste runden, men Viktor Hovland hadde likevel mulighet til å kjempe om karrierens første topp-10-plassering i en major på Augusta National søndag.

Dessverre sørget en iskald putter på front-nine for at også det håpet svant hen ganske raskt.

Etter elleve hull var han fem over par, med flere missede kortputter og et besøk i vannet. På et tidspunkt der mange hadde hengt med hodet og bare gledet seg til å komme inn i klubbhuset så fort som mulig, klarte 23-åringen likevel å grave dypt og kjempe seg tilbake igjen i klassisk Hovland stil.

Med fire birdier på rad fra hull 12 til 15 og tre par på rad på slutten kom han seg tilbake på respektable +1 for dagen, 73 slag og delt 21.-plass.

(Artikkelen fortsetter under Eurosports intervju med Hovland)

 

Hovland står nå med en 12.-plass, 13.-plass, 21.-plass, 32.- og 33.-plass i karrierens fem første majorturneringer.

21.-plassen var verdt cirka én million kroner.

– Han gir aldri opp. Det er en fantastisk egenskap, skrøt Henrik Bjørnstad fra Eurosports kommentatorboks.

(Les også: Slik var Hovlands runde, slag for slag)

Hovland gjorde mer enn nok birdier til å kunne hevde seg i toppen av årets Masters, men det ble dessverre også for mange tapte slag underveis. I løpet av de fire rundene gjorde han hele 19 birdier og en eagle, men også 14 bogeyer, to dobbelbogeyer og en trippelbogey. Dermed gjorde han par på under halvparten av hullene i løpet av turneringen.

Fra desember til mars bokførte Hovland topp 5-plasseringer i fire av de fem turneringene han spilte, inkludert seier i Mayakoba Golf Classic i Mexico. De siste ukene har det imidlertid gått noe tregere, men 21.-plassen i Masters er Hovlands beste plassering siden WGC-Workday Championship helt i slutten av februar.

Drivingen var den eneste delen av spillet som var bunnsolid alle de fire turneringsdagene i Masters, mens både jernslagene, chippingen og puttingen var preget av mye opp og ned.

Neste uke blir det en velfortjent pause for Hovland før han skal i aksjon igjen i lagturneringen Zurich Classic of New Orleans om to uker. Der skal det spilles to runder foursome og to runder fourball, og Hovland er på lag med ingen ringere enn sin gamle Oklahoma State-lagkameraet og landslagskompis Kristoffer Ventura.

NB! Hideki Matsuyama leder i skrivende stund The Masters med fire slag med fire hull igjen å spille og går mot tidenes første asiatiske seier i Masters og Japans første majorseier noensinne.

Leaderboard