Torsdag tok Viktor Hovland fatt på sin første PGA Tour-runde i 2020 i publikumsfesten Waste Management Phoenix Open i Arizona.

Åpningsrunden til Hovland ble imidlertid av det litt småkjedelige slaget, med to birdies, én bogey og hele 15 par på scorekortet.

Det holder til en delt 47.-plass så langt, ett slag innenfor cutstreken og ni slag (!) bak lederen Wyndham Clark, som klinte til med en vanvittig 61-runde på TPC Scottsdale.

Hovland, som startet runden på banens back-nine, startet runden med tre par på rad før dagens første birdie kom på det 13. par 5-hullet etter en mesterlig up-and-down fra bunkeren fra 40 meter.

Deretter fulgte han opp med to par, før han entret det ikoniske 16. hullet, som er innrammet av gigantiske tribuner med 20 000 feststemte tilskuere. Da Hovland umpet utslaget i bunkeren, fikk han tradisjonen tro pipekonsert fra publikum, men 22-åringen fra Oslo svarte med å gjøre up-and-down for å redde par.

Deretter fulgte to nye par før dagens første og eneste bogey kom på banens åpningshull etter at han bommet green på innspillet.

Det tapte slaget tok han tilbake igjen to hull senere etter å ha klistret utslaget fra 150 meter til en halv meter fra pinnen. Med fem avsluttende par kunne han til slutt signere for 70 slag og en helt godkjent start.

Ifølge statistikken var Hovland femte best i feltet fra tee torsdag, men ikke like skarp med jernkøllene hvor han ble rangert som nummer 63 i feltet. Han var også midt på treet med putteren, som han tapte 0,29 slag til resten av feltet med.

Hovland startet nylig 2020-sesongen med to europatour-turneringer i Midtøsten. Det endte i en misset cut i den første turneringen i Abu Dhabi, men 23.-plassen i Omega Dubai Desert Classic uken etter var et skritt i riktig retning på vei tilbake til godspillet han viste i hele fjor.

Selv om Waste Management Phoenix Open blir Hovlands første PGA Tour-turnering for året, er tourens 2019/2020-sesong allerede godt i gang. Hovland har klart cuten i tre av fire turneringer i den nye sesongen, med 10.-plassen i A Military Tribute at The Greenbrier i september som beste resultat.

Leaderboard