Turneringen er sesongens siste før sluttspillet braker løs, og Oklahoma State har skaffet seg en solid ledelse på åtte slag i lagkonkurransen før siste runde.

Og som vanlig var de anført av Viktor Hovland.

Hovland lå på tredjeplass etter åpningsrunden på to under par, men klatret opp til delt ledelse på ettermiddagens andrerunde med en bogeyfri 64-runde (-6), bestående av seks birdies og resten par.

Turneringen spilles på The Greenbrier, som også har vært en fast stopp på PGA-touren i Greenbrier Classic siden 2010.

Hovlands 64-runde på ettermiddagen var hans 14. score på 60 tallet av totalt 19 runder denne sesongen, og hans høyeste score på disse rundene har utrolig nok bare vært på 72 slag.

Skulle han gå helt til topps på søndag, vil det være hans fjerde seier på syv starter denne sesongen, hans femte collegeseier totalt og hans sjette seier på et år.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Ukens turnering er Hovlands første opptreden siden 32.-plassen i The Masters, der han ble beste amatør på tre under par, den laveste amatørscoren i Masters på 58 år og den tredje laveste noensinne.

Prestasjonen løftet Hovland til toppen av verdensrankingen for amatører, som første nordmann noensinne. Med Oklahoma State-lagkamerat Matthew Wolff liggende to plasser bak ham på rankingen og også to andre lagkamerater innenfor topp-45 på rankingen er det ikke rart at de oransje «Cowboys» er storfavoritter til å forsvare fjorårets NCAA-triumf i mai.

Viktor Hovland er for øvrig ikke den eneste norske collegespilleren som leverer historiske resultater om dagen. Karoline Stormo (Kent State) tok nylig sin femte collegeseier for sesongen. Det har ingen annen norsk spiller klart før henne. Hennes 32.-plass på amatørrankingen er den høyeste plassen en norsk damespiller har oppnådd siden rankingen ble innført i 2007.