Viktor Hovland var ikke spesielt fornøyd med The Open-debuten etter å ha åpnet turneringen med runder på 68, 71 og 69 slag, og 23-åringen hadde delt 33.-plass som utgangspunkt før søndagen. 

Der var det endelig full klaff.

Med en bogeyfri runde på fire under par på krevende Royal St George’s Golf Club, inkludert en birdie på det aller siste hullet, har var en av feltets store klatrere på avslutningsrunden og endte til slutt på delt 12.-plass, 21 plasser over der han startet dagen.

– Det var kjempebra. Jeg slo veldig mange gode slag. Jeg klarte å gå fra å misse mange greener og å måtte jobbe veldig hardt på rundene til å ha veldig god kontroll i dag. Misset litt mange putter her og der, men sånn er det av og til, de går ikke i hele tiden. Men jeg synes det var en veldig god dag, sa Hovland til Discovery etter runden.

– At han flørter med topp-10 selv på en uke hvor han ikke var helt fornøyd med spillet, sier sitt om potensialet til Hovland, konstaterte Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

Hovland klatrer nå fra 14.- til 11.-plass på verdensrankingen, en tangering av hans beste plassering.

Tidligere denne uken var Hovland misfornøyd med hvordan han slo ballen. Søndag var historien en helt annen, og han traff 12 av 14 mulige fairwayer og 12 greener – en kraftig forbedring fra de foregående rundene.

Skulle han klare å snike seg inn i topp-10 etter hvert som resten av feltet fullfører sine runder, vil det være både hans og norsk herregolfs første topp-10-plassering i en major noensinne.

Hovland fortsetter dermed igjen å vise at han har spillet for de store anledningene: Med unntak av da han måtte trekke seg fra U.S. Open tidligere i sommer med en skade i øyet, har han klart cuten i alle majorturneringene han har spilt, og han står nå med solide tre topp-13-plasseringer på åtte forsøk.

Det lyder nok som musikk i ørene for Ryder Cup-kaptein Padraig Harringon, og mye tyder på at Hovland kommer til å bli en av irens viktigste brikker når turneringen braker løs i Wisonsin i september.

For Viktor Hovlands del vendes blikket nå mot OL i Tokyo, hvor han og hans tidligere landslagskompis Kristian Krogh Johannessen skal forsøke å kjempe om tidenes første norske OL-medalje i golf. Turneringen spilles fra 30. juli til 2. august.

Neste majorturnering må vi imidlertid vente lenge på. I løpet av de siste 304 dagene har det blitt spilt hele seks majorturneringer. Neste major, The Masters, må vi vente 263 dager på.

NB! 24 år gamle Collin Morikawa tok sin andre majorseier etter en maktdemonstrasjon på sisterunden.Med -15 sammenlagt vant han med to slag over Jordan Spieth.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard