Oklahoma State University er for tiden rangert av Golfweek som det aller beste collegelaget i USA, og norske Viktor Hovland (Miklagard Golf) har i 2018 vært deres aller beste spiller. Det viste han på nytt på tirsdag da han sikret sin andre andreplass på en måned i Lamkin Grips SD Classic på San Diego Country Club i California.

Hovland, som er halvveis inne i sitt andre år som student, startet avslutningsrunden på delt syvendeplass, men klatret opp til andreplass alene med en imponerende bogeyfri avslutningsrunde på 64 slag – åtte under par. Det er hans beste runde så langt som collegespiller. Med en totalscore på 13 under par på tre runder endte han to slag bak vinneren Fredrik Nilhen fra Texas Tech.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lite å utsette på scorekortet til Viktor Hovland.

Dermed står han med to andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass i årets fire første turneringer i den øverste collegedivisjonen. Nå er det bare en seier som mangler, og med spillet han leverer nå om dagen, virker det bare som et spørsmål om tid før den kommer.

Hovlands lagkamerat Kristoffer Ventura (Oslo GK) fortsetter også å spille solid golf for Oklahoma State. Han endte på en fin 11.-plass, tre under par sammenlagt. Ventura fullfører studiene ved Oklahoma State til sommeren.

Selv om det ikke ble seier individuelt for Hovland, kunne han og de oransje «Cowboys» juble over lagets sjette seier på de syv siste turneringene. Det skjedde med vanvittige 32 slags margin – deres største seiersmargin siden 1985. Dette var Oklahoma States femte strake seier, deres lengste «streak» siden 1995.

De siste ukene har Viktor Hovland klatret jevnt og trutt oppover verdens amatørranking (WAGR), og for øyeblikket ligger han helt oppe på 10.-plass, kun to plasser bak Oliver Gillberg fra Sverige – den høyest rangerte amatøren i hele Europa.

Norge har i dag tre spillere blant de 40 beste på verdensrankingen: Hovland, Kristoffer Ventura på 29.-plass og Kristoffer Reitan (Oslo GK) på 42.-plass. Derfra er det nesten 200 plasser ned til norske navn på listen, Markus Braadlie (Miklagard Golf). Ingen nordmann har vært høyere på rankingen enn Anders Kristiansens fjerdeplass i 2009.