– Det er deilig å stå her med trofeet og vite at jeg spilte bra, men jeg ville så klart også at laget skulle vinne. Forhåpentligvis slår vi sterkt tilbake neste gang, sa Viktor Hovland (Miklagard GK) da han ble intervjuet av Golfweeks reporter på den 18. green etter triumfen.

Golfweek sendte de to siste rundene av turneringen direkte på sine nettsider, og som vanlig når han har kameraene rettet mot seg, leverte Hovland varene.

Hovland med trofeet. (Foto: Oklahoma State Men’s Golf)

Etter å ha startet turneringen på PGA Wests Gerg Norman Course i La Quinta med runder på 68 og 71 slag hadde han en luke på fire slag opp til lederen Brandon Wu som han skulle forsøke å tette igjen i onsdagens avslutningsrunde.

Ifølge Golfweeks kommentatorer hadde Hovland frem til dette tidspunktet vært feltets beste spiller fra tee til green, men en kald putter hindret ham i å være nærmere ledelsen.

Onsdag brukte han bare ni hull på å gi Wu selskap på toppen av leaderboardet.

Måtte tilpasse seg

Hovland startet dagen med fire strake par før han rullet i rundens første birdie på det femte hullet. Tre hull senere slo han seg inn på green med jern (!) på det 564 meter lange par 5-hullet og toputtet for birdie fra 20 meter. Et kvarter senere klistret han innspillet fra 100 meter til en meter fra pinnen, og med en ny birdie på scorekortet var han plutselig i delt ledelse med Wu.

På back-nine begynte det å blåse kraftig opp, men Hovland fortsatte likevel fuglejakten.

U.S. Amateur-mesteren gjorde en ny birdie på det 11. hullet etter en mesterlig up-and-down fra bunkeren 30 meter unna på det drivebare par 4-hullet.

På hull 15 fulgte han opp med en nok rød sirkel på scorekortet etter å ha vært i trøbbel på utslaget. Hovland misset driven venstre og lå bak et tre, men sendte en draw opp i stratosfæren som landet kattemykt en drøy meter fra hullet.

Med enda en birdie på det 16. par 5-hullet ledet han plutselig med to slag, og dermed kunne han tillate seg dagens første bogey på det brutale avslutningshullet for å vinne turneringen med ett slag sammenlagt.

Dette var Hovlands tredje seier 2018-2019 sesongen, hans fjerde collegeseier totalt og hans femte seier på et år når man tar U.S. Amateur-triumfen med i regnestykket.

Hovland sier nøkkelen til seieren hans denne uken var å spille konservativt og tålmodig. 21-åringen liker vanligvis å slå en fade, men slo av en eller annen grunn nesten bare drawer under turneringen – uten at han helt klarte å forklare hvorfor. Dermed måtte han gjøre nødvendige tilpasninger ute på banen:

– På en bane som dette hvor greenene er så harde og raske som de er, er det viktigste ikke å bomme på feil side. Jeg tok heller noen lange putter, gjorde par, og forsøkte å utnytte de gode slagene jeg slo.

Som sagt, så gjort.  Resultatet ble bare tre bogeys på 54 hull.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland avsluttet med en imponerende runde på fem under par i vindfulle forhold.

Best i USA

I lagkonkurransen ledet Hovlands Oklahoma State University store deler av sisterunden, men for en gangs skyld holdt det ikke hele veien inn. De endte til slutt åtte slag bak vinnerlaget LSU.

Dette var den sjette slagspillturneringen Oklahoma State University spiller siden sesongen startet i september i fjor, og laget har utrolig nok hatt den individuelle vinneren i ALLE disse turneringene.

Hovlands lagkamerat Matthew Wolff har vært i minst like god form som Hovland den siste tiden, og i de seks turneringene i 2018/2019-sesongen står Wolff med tre seiere alene, Hovland med to og også en delt seier mellom dem.

Forrige uke vippet Wolff Hovland ned fra tredje- til fjerdeplass på verdensrankingen for amatører, men nå ligger han an til å ta plassen tilbake igjen.

Ifølge Golfweek.com, som for øvrig sendte tirsdagens og onsdagens runder direkte på sine nettsider, kommer Hovland også til å klatre til topps i rangeringen av de beste spillerne i hele det amerikanske collegesystemet.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren, ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer.

Neste collegeturnering spilles i Mexico fra 3. til 5. mars, men Hovland opplyser til Norsk Golf at han kommer til å stå over. Den samme uken pegger han nemlig opp mot Tiger og co i PGA Tour-turneringen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.

 

 

 

Resultater The Prestige