Det så meget lovende ut etter halvspilt runde for Viktor Hovland, som startet front-nine med fire birdies og fem par, og på det tidspunktet var han nær toppen av leaderboardet.

Dessverre klarte han ikke å holde trykket oppe på de siste ni. Etter tre par på hull 10, 11 og 12 kom dagens første bogey på hull 13. Han kontret med birdie rett etterpå, men den ble annulert av to bogeys på hans to siste hull for dagen – inkludert et par 5-hull som vanligvis skal være en god birdiemulighet.

Dermed må Hovland ta til takke med delt 48.-plass (-2), seks slag bak leder-duoen Patrick Reed og Alex Norén.

To slag bak Hovland følger Kristoffer Ventura på delt 88.-plass.

Ventura har misset cuten i fem av sine seks siste turneringer på PGA-touren, og litt for ofte har det vært store tall på scorekortet som har ødelagt for ham. Det var dessverre også historien på torsdag.

25-åringen var én over par etter ni hull med tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey, men kom seg under par på back-nine med birdie på hull 11 og en eagle på hull 17. Gleden ble imidlertid kortvarig med dagens andre dobbelbogey på hull 18, og dermed falt han 40 plasser.

Både Ventura og Hovland spilte åpningsrunden på Torrey Pines North Course, som er den letteste av de to banene. Av de 15 beste spillerne på leaderboardet var det kun to som spilte South Course.

Det er kun South Course som har Strokes Gained-analyse av spillerne denne uken. En titt på Ventura og Hovlands statistikk gir likevel en indikasjon på hvor de har størst rom for forbedring. Hovland var blant de beste i feltet fra tee (T6 i presisjon og T15 i lengde), traff 14 greener, men ligger nede på henholdsvis 94.- og 79.-plass i nærspill- og puttestatistikken.

Ventura på sin side slet kraftig fra tee til green: Han traff kun fem fairwayer, elleve greener og klarte bare å redde par tre av gangene han bommet green.

Hovland starter andrerunden klokken 22.30 norsk tid fredag. Ventura slår ut en halvtime senere.

Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

Leaderboard