20-åringen hadde delt 17.-plass (-3) som utgangspunkt for dagen, etter å ha åpnet turneringen med runder på 71 og 70 slag.  Det ga en luke på syv slag opp til andreplassen som vil gi europatour-avansement, og Arnøy var dermed avhengig av å score lavt på «moving day» for å nærme seg teten.

Han kom godt i gang med tredjerunden med to birdies på de første syv hullene, men mistet et slag med en bogey rett før runding. Det slaget tok han tilbake igjen med dagens tredje birdie på hull 12, men med to nye bogeys på rad på hull 15 og 16 falt han tilbake til par for dagen. Med en birdie på det avsluttende par 4-hullet kom han seg imidlertid under par for tredje dag på rad. Det holder likevel ikke til avansement oppover leaderboardet.

Arnøy ligger i skrivende stund på delt 19.-plass, åtte slag bak andreplassen. Argentineren Estanislao Goya fortsetter å lede turneringen. Han ligger i skrivende stund 13 under par, men har fortsatt noen hull igjen å spille. 

Selv om Arnøy ikke skulle klare europatour-kortet i Oman denne uken, får han en ny mulighet i Q-School-finalen i Spania neste uke. Der er det de 25 beste spillerne som sikrer europatour-spill neste år.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men fikk muligheten til å prøve seg på Challenge Tour på starten av sommeren ved hjelp av «wild card»-invitasjoner. De mulighetene har han utnyttet til det fulle, og han har klart cuten i ni av de 13 turneringene han har spilt – inkludert to andreplasser på rad tidligere i høst som sikret ham arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. Det gjør nok at han spiller med litt mer senkede skuldre i den kommende europatourkvalifiseringen.

Leaderboard