Kanonrunder av Reed og Spieth i årets første turnering

Unggutta Patrick Reed og Jordan Spieth gikk til sammen 15 under par i åpningsrunden av årets første PGA Tour-turnering, Hyundai Tournament of Champions.

Turneringen spilles på Kapalua Resort på Hawaii, der det kompakte feltet på bare 32 navn, består utelukkende av spillere som vant på PGA-touren i forrige sesong. Etter første dag er det Patrick Reed som er best av de beste.

Reed, som står med 3. plass, 10. plass, 7. plass, 2. plass, 10. plass og 2. plass på sine seks siste turneringer, har tatt med seg godformen til Stillehavet. Han åpnet med en bogeyfri runde på åtte under par.

Mannen som puster ham i nakken har ikke vært i mye dårligere form de siste månedene; Jordan Spieth står med seier, en 7. plass, en 2. plass og en 4. plass på sine fire siste starter.

Spieth og Reed spilte sammen i torsdagens åpningsrunde. Mellom seg gjorde de 13 birdies, en eagle og ikke en eneste bogey.

Eaglen kom på spektakulært vis på hull 18: Spieth lå midt i fairway, med 280 meter til green. Han rappet til, skrudde ballen rundt det faretruende vannhinderet, og rullet den hele veien ned til green. Eagleputten fra tre meter var sikker som banken.

– Vi ønsker så sterkt å slå hverandre, det får frem det beste i oss begge, sa Spieth til pgatour.com etter runden. De skal spille sammen igjen på fredag.

Se høydepunkter fra åpningsrunden nederst i artikkelen.