På en dag der store deler av feltet slet på den vanskelige banen, signerte Kisner for en runde på en over par. Selv om han falt til -7 sammenlagt, var det nok til å gå fra delt ledelse til ledelse alene. Kisner tilsynelatende helt uaffektert av presset så langt, og har stort sett samme ansiktsuttrykk uansett om han bommer en kort par-putt eller senker en langputt for birdie. Det har vært en helt bevisst strategi fra den 33 år gamle amerikaneren.

– Jeg har vært god på å holde følelsene i sjakk. Så fort man tror man har kontroll på ting i golf, finner sporten en måte å gi deg et spark i trynet på. Derfor er det ikke noen grunn for meg til å vise andre at jeg er sint eller irritert. Jeg er god på å holde det inne i meg. Denne banen er så vanskelig, og hvis man blir irritert, kommer man bare til å rote bort enda flere slag, sa Kisner i pressekonferansen etter runden.

Kisner har vunnet to ganger på PGA-touren tidligere i karrieren, men har bare en tolvteplass i U.S. Open i 2015 som beste plassering å vise til så langt i en major. Når en runde gjenstår av PGA-mesterskapet i North Carolina, ligger det an til an den statistikken blir forbedret kraftig.

– Det er en drøm å vinne en major. Det er det jeg trente for da jeg vokste opp, å spille på PGA-touren og ha en mulighet i majorturneringer. Med tanke på hvordan spillet mitt har utviklet seg gjennom karrieren, liker jeg sjansene mine før morgendagen.

To av spillerne det var knyttet store forventninger til på lørdag, var Jason Day og Rickie Fowler. De startet dagen i angrepsposisjon nær toppen av leaderboardet, men svake avslutninger av begge gjør at det sannsynligvis ikke blir noen seierskamp for dem på søndag. Fowler gikk de siste tre hullene på fire over par og signerte for en runde på to over par, mens Day avsluttet runden med en kvadruppel-bogey som sendte ham ut av seierskampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jason Day hadde håp om å klatre til toppen av leaderboardet under «moving day». I stedet fikk han juling av Quail Hollow. (Foto: Getty Images)

En som lyktes i å blande seg inn i tetstriden, var derimot Justin Thomas. Han deler fjerdeplassen på fem under par sammen med Louis Oosthuizen, to slag bak Kisner. Thomas sier runden på to under par var langt unna hans beste golf.

– Jeg gir meg nok en C i karakter, sa Thomas, som spiller i sin 10. majorturnering denne uken.

Begivenhetsfattig

Thomas var definitivt ikke alene i å være bare halvveis fornøyd med spillet sitt, noe lørdagens TV-sending også bar preg av. Joakim Mikkelsen uttalte fra Viasats kommentatorboks at han synes turneringen av en eller annen grunn ikke føles som en major.

– Jeg vet ikke hva det kommer av. Det føles som om det mangler en «nerve» der ute. Det har ikke skjedd noe spektakulært ennå, og det har kanskje også noe å si at turneringen spilles på en bane som pleier å være vertskap for en vanlig PGA Tour-turnering hvert år, sa Mikkelsen

Kombinert med runder som varer fem og en halv time, opptil 20 minutters ventetid på utslagsstedene og mangelen av publikumsfavoritter på toppen av leaderboardet, er det nok mange som er enige med ham.

Webb Simpson, som for øvrig ligger nede på 59.-plass før siste runde, er selv medlem og bor på Quail Hollow Club. Han mener arrangøren har gjort en feil i å sette opp banen for vanskelig denne uken.

– Det føles ikke som PGA Championship. Jeg vet ikke om det var hensikten deres denne uken. Det er en lang bane med masse rough og helt vilt raske greener. Det føles som en U.S. Open Har man kommet seg rundt på par, har man gjort det veldig bra, sier Simpson, og legger til:

– Jeg tror vi ser en trend i golf at når golfbaner blir bygget om, blir de gjort vanskeligere 99 prosent av gangene, konstaterer han.

Topp-10 PGA Championship

1. Kevin Kisner (USA) -7

T2. Chris Stroud (USA) -6

T2. Hideki Matsuyama (Japan) -6

T4. Justin Thomas (USA) -5

T4. Louis Oosthuizen (Sør-Afrika) -5

6. Grayson Murray (USA) -3

T7. Graham DeLaet (Canada) -2

T7. Patrick Reed (USA) -2

T7. Francesco Molinari (Italia) -2

Leaderboard