Dramatisk avslutning i sesongfinalen

Kristian Krogh Johannessen kjempet om seier i finaleturneringa på Challengetouren.

Denne helga deltok Kristian Krogh Johannessen (25) i Challenge Tour Grand Final på T-Golf & Country Club på Mallorca. Krogh var eneste nordmann i det 45 mann store finalefeltet.

Med tre hull igjen å spille av avslutningsrunden, lå drammenseren i delt ledelse med flere andre spillere som alle stod med -10 på scorekortet.

Dramatisk avslutning

Men så, på det 16. hullet, fikk Krogh sin første bogey siden åpningshullet. Dermed måtte 25-åringen ha birdie på minst ett av de to siste hullene. Det greide han ikke, og en ny bogey på det påfølgende hullet ødela seiersmuligheten i sesongavslutninga på Challengetouren.

Tsjekkiske Ondrei Lieser spilte med det kaldeste hodet, og med birdie på siste hull, var Lieser den eneste på -11. På delt andreplass fulgte tre spillere.

Krogh tok til slutt 8.-plassen alene etter en runde på 70 slag, tre slag bak vinneren. Det var sesongens fjerde topp 10-plassering.

Det gjør at årets norgemester trolig vil ende på 8.-plass på årets Challengetour-ranking.

God start

Torsdagens åpningsrunde var så der, med like mange bogeyer som birdier (og da blir resultatet en runde på par), men på fredag fikk drammenseren virkelig fart på sakene.

Andrerunden var feilfri, og det var mellom hull 11 og 14 at Krogh virkelig stilte inn finsiktet: En eagle på hull 11 ble fulgt opp av tre birdier på rappen. Dermed ble det en runde på -6, og et solid byks oppover listene til delt 7. plass.

Nærmet seg toppen

På «moving day» fikk Krogh en knallstart, og knappet innpå lederen med flere slag. På ett tidspunkt lå han på delt tredjeplass, bare tre slag bak. En kjip bogey på det siste tok Krogh ned til sjetteplass, men avstanden opp til tyske Alexander Knappe var likevel ikke mer enn tre slag etter runden på 70 slag (-1).