Det er de siste ni hullene som er de desidert letteste på Leopard Creek CC i Sør-Afrika. Det skulle man ikke tro når man tar en titt på lørdagens scorekort til Espen Kofstad.

Etter å ha startet turneringen med runder på 69 og 72 slag og dermed klart cuten for første gang etter comebacket fra det langvarige skadeoppholdet hadde Kofstad delt 20.-plass som utgangspunkt foran «moving day» lørdag.

Der fikk han en drømmestart med tre birdies på de seks første hullene, og plutselig var han oppe på fjerdeplass, bare to slag bak ledelsen. Dessverre skulle birdien på hull 6 også bli hans siste for dagen.

Han tapte dagens første slag på det 8. hullet, før han gjorde en ny bogey på hull 10 etterfulgt av en dobbelbogey umiddelbart etterpå. Han klarte heller ikke å utnytte noen av de tre par 5-hullene i innspurten, og dermed måtte han signere for en runde på én over par.

Det har sendt ham ni plasser nedover leaderboardet til -2 sammenlagt, fire slag bak topp-10 og ni slag bak lederen Scott Jamieson fra Skottland.¨

Kofstad sa til Norsk Golf før runden slo i gang at han følte han ikke hadde noe å tape i helgen.

– Man får et ganske nytt perspektiv på golf når man har vært så lenge skadet som jeg har vært. Jeg bare storkoser meg her ute og setter så utrolig pris på å være tilbake igjen. Det er sykt gøy å være godt plassert før helgen, og jeg har ingenting å tape, sa Kofstad.

Denne helgen var for øvrig bare andre gang siden 2011 at to nordmenn klarte cuten samtidig i en europatour-turnering.

Kristoffer Reitan ligger to slag bak Kofstad på 48.-plass etter en forrykende avslutning på lørdagens runde med fem birdies på de siste seks hullene. Klikk her for å lese hva han hadde å si til Norsk Golf etter runden.

Leaderboard