Losby-golferen gjorde forrige uke et etterlengtet comeback på Europa-touren, etter å ha tilbragt de åtte siste månedene på sidelinjen med skade i ryggen. Hans første turnering endte med en solid 57. plass. Nå har han blitt enda varmere i trøya.

I torsdagens åpningsrunde av  72° D’Italia Open på Golf Club Milano åpnet 28-åringen med en solid 69-runde.

Kofstad, som startet dagen på hull 10, fikk en tøff start med bogey på åpningshullet, men svarte med to kjappe birdies de neste fire. Dagens andre bogey kom tre hull senere, men nok en gang svarte han med to kjappe birdies. Med påfyll av ytterlige en birdie i innspurten, kom han seg inn på 69 slag og en delt 22. plass. Det er bare ett slag bak de 13 spillerne som deler 9. plassen.

Det er lite som tyder på rusk i maskineriet til Kofstad etter at han kom tilbake på touren: Fire av av  de fem rundene han har rukket å spille har vært på 60-tallet.

Kofstad har kun en topp-10-plassering i sin karriere som europatour-spiller. Den kom i Spania i 2013.

Belgieren Nicolas Colsaerts leder med to slag på Kristoffer Broberg (Sverige), Shiv Kapur (India) og Francesco Molinari (Italia) etter en imponerende oppvisning på ni under par.

(Leaderboard

Espen Kofstad har allerede gått glipp av så mange turneringer i år at han er sikret å starte neste sesong med samme kategori på touren som i år. Målet hans for høsten er å kvalifisere seg til Q-School-finalen, og pynte på kategorien han fikk i fjorårets kvalifisering.