29-åringen fra Oslo har gått glipp av verdifulle turneringer i innspurten av årets Challenge Tour-sesong. Et vondt håndledd holdt ham på sidelinjen etter OL. Kort tid etter at han omsider var tilbake i turnering smalt det igjen. Denne gang var det dobbel prolaps i nakken.

Nå var han endelig klar for spill igjen i årets tredje siste Challenge Tour-turnering, Foshan Open. Med en samlet premiepott på 500 000 euro er det årets største turnering på Challenge Tour, og en topp-seks-plassering ville etter all sannsynlighet vært nok til å sikre europatour-kortet for 2017. I stedet endte han på feil side av cutstreken.

Kofstad lå godt plassert på 28. plass etter torsdagens åpningsrunde på to under par. Fredag morgen fulgte han opp med en 75-runde (+3), som sendte ham 40 plasser nedover leaderboardet. Med +1 sammenlagt endte han på 68. plass. Dermed misset han sin fjerde cut for sesongen.

Cirka 17 000 euro gjenstår for Kofstad å spille inn dersom han skal sikre europatour-kortet. Dermed trenger han en plassering helt i oppe i toppen i en av de to siste turneringene. Tidligere i år har han vist at han klarer å spille med kniven på strupen. Da Kofstad vant i Slovakia i sommer, var det en turnering han måtte vinne for å kvalifisere seg til OL.

Dersom han ikke skulle sikre europatour-kortet via pengelisten på Challenge Tour, får han en ny mulighet i Q-School-finalen 12. til 17. november. Her får cirka de 25 beste spillerne arbeidstillatelse i «det gode selskap».

Leaderboard