Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Etter å ha slitt med å leve opp til de store forventningene under de to første rundene av NM, klarte europatour-spiller Espen Kofstad (Oslo GK) endelig å vise hva han er lagd av på Losby lørdag.

Under et døgn etter at han måtte slite seg inn til en frustrerende 78-runde, løsnet nemlig alt under «moving day».

Med to eagler (!) og fem birdies på scorekortet signerte det tidligere Losby-medlemmet for en imponerende runde på 64 slag, åtte under par. Det var en forbedring på smått utrolige 14 slag fra gårsdagen!

Det  løftet ham hele 23 plasser oppover leaderboardet, og fra å være helt ute av seierskampen, befinner han seg nå plutselig på fjerdeplass.

Men han trenger nok en lignende score på lørdag. 

Kevin André Wright (Miklagard GK) fortsetter nemlig å vise stoisk ro på toppen av leaderboardet, og Wright ligger fortsatt ni slag foran Kofstad – og seks slag foran sine nærmeste utfordrer Carl Didrik M. Fosaas (Miklagard GK) før siste runde. Ytterligere et slag bak følger Jørgen Winther Johansen (Moss & Rygge GK) på tredjeplass.

– Det er slik jeg ønsker å spille. Det er veldig deilig å «bounce» tilbake slik jeg gjorde i dag. Planen i morgen er bare å fortsette å angripe, sa en offensiv Kofstad til Norsk Golf etter runden.

Jeg følte meg helt dritt i går. Det var nesten som om jeg spilte med noen andres køller.

Espen Kofstad

(Les også: NM-lederen Wright henter inspirasjon fra kompisen Hovland)

Kofstads tredje hull for dagen ble symbolsk for helomvendingen han hadde lørdag.

Hull 3 er egentlig et enkelt par 5-hull og en god birdiemulighet, og under åpningsrunden trodde Kofstad at han skulle ha en putt for eagle på vei opp til green. I stedet viste ballen seg å være vekk, og han endte opp med å gå av hullet med en trippelbogey.

Før lørdagens runde var han fire over par på hullet på to dager. Da var det ekstra deilig å rulle i en eagle der på morgenkvisten. Det satte tonen for resten av runden.

– Jeg følte meg helt dritt i går. Det var nesten som om jeg spilte med noen andres køller. Alt føltes helt merkelig i henda. Jeg har hatt dager som det tidligere denne sesongen også, hvor kroppen føles helt annerledes over ballen, og det er de dagene jeg fortsatt sliter med, sier Kofstad, som er godt inne i sin første skadefrie sesong på x antall år.

– Heldigvis blir det stadig lenger mellom de dårlige dagene. Det er en del av prosessen med å komme seg tilbake når jeg har spilt så lite golf de siste årene, konstaterer han.

Spillestrategien for søndagens runde blir i hvert fall ukomplisert:

–  Jeg skal fortsette å slå driver på alle hull. I går gikk det i dass, men i dag gikk det bra. Jeg satser på en ny dag som dette i morgen!

Noen tror jeg bare er en eller annen ukjent hacker. Forhåpentligvis er det litt flere som kjenner navnet mitt etter morgendagen

Kevin André Wright

Inspirert av Hovland

Kevin André Wright har overrasket mange med å være totalt overlegen så langt denne uken. 

– Jeg merker at det er en del tilskuere som ikke aner hvem jeg er. Noen tror jeg bare er en eller annen ukjent «hacker». Forhåpentligvis er det litt flere som kjenner navnet mitt etter morgendagen, gliste Wright til Norsk Golf etter å ha økt ledelsen med en 68-runde lørdag.

– Det har vært veldig solid så langt. Jeg skulle gjerne satt flere putter, men jeg er så klart veldig fornøyd. Jeg bommet bare to greener i dag. Målet er å gjøre mer av det samme i morgen.

– Jeg koser meg masse, og det hadde vært veldig stort å løfte kongepokalen. Selv om jeg har en stor ledelse, er det på ingen måte over ennå. Jeg må fortsette å spille bra golf, sier Wright.

I vinter tok han grep i proffsatsingen sin da han flyttet til Lake Nona i Orlando, hvor han har vært i hardtrening i flere måneder. Det har åpenbart båret frukter.

(Artikkelen fortsetter under)

– Jeg føler jeg har blitt ganske mye bedre i løpet av den tiden jeg har bodd der, men jeg merker at jeg har slitt litt mer når jeg har kommet hjem til Norge. Det er en veldig annerledes spillestil i USA med «carry-golf», og siden jeg slår så høyt, sliter jeg mer når jeg kommer hjem til vindfulle forhold, sa Wright til Norsk Golf da han overtok ledelsen alene fredag.

Forholdene på Losby så langt har derfor passet ham perfekt. Det har vært strålende sol, raske greener og lite vind. 

Wright er god venn av Viktor Hovland, og har vært caddie for ham ved flere anledninger det siste året. I fjor bar han bagen for Hovland under europatour-debuten i Tyskland, og i mars var han caddie på nytt under Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Wright sier det er veldig verdifullt å få et innblikk i hvordan de beste i verden spiller.

– Og det er ekstra kult å se at Viktor også har det nivået inne. Jeg prater masse med Viktor, og jeg forsøker å lære så mye som jeg kan av ham, enten det gjelder spillestrategi, trening, svingtips, ja, alt mulig egentlig, forteller Wright og legger til:

– Det er nok ikke bare jeg som henter inspirasjon fra ham. Det håper jeg alle norske golfspillere gjør!

Leaderboard NM herrer