Den 19 år gamle Team Norway-spilleren har imponert de to første rundene på Österlens GK. Onsdag åpnet han med en runde på 68 slag (-4), og fulgte opp med en 66-runde torsdag. Ti under par gir ham ledelse på ett slag over tre spillere. Han skal nå spille sin andre lederball på rad.

Johannessen har gjort hele 14 birdies på de to første rundene.

– Stabilt bra spill. En miss som ble en fortjen bogey i dag, ellers mange gode sjanser og fornøyd med syv birdies, sier han til Norsk Golf etter runden.

Johannessen spilte i proffkarrierens første lederball for tre uker siden, da han ledet Trummenäs Open med to slag før siste runde. Det endte til slutt med andreplass.

– Da spilte jeg for dårlig til å vinne. Blir vel bare å spille godt nok denne gangen, sier han om mulighetene på fredag.

Etter ni turneringer av årets sesong ligger han på 15. plass på tourens Order of Merit. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2016. På toppen av Nordic Leagues poengliste ligger Team Norway-kollega Eirik Tage Johansen.

Han åpnet med en 69-runde onsdag, men klarte bare å følge opp med 74 slag torsdag, og falt til delt 27. plass. Nest beste nordmann er Christian Aronsen oppe på delt 7. plass (-5).

 Dennis den Roover og Frederik Hansen Jullum misset cuten.

Følg utviklingen her

Norsk Golf oppdaterer saken.