Det holdt bare nesten for de seks norske jentene som deltar i amatør-EM for lag, i Kungsbacka, i Sverige.

Etter tirsdagens åpningsrunde, måtte laget hente inn minst seks slag på flere motstandere for å nå målet om en topp 8-plassering, som ville ført laget til A-sluttspill, og medaljekamp.

– Jentene hadde en mye bedre dag på jobben, definitivt. De spilte ni slag bedre totalt enn førstedagen, når man regner på de fem tellende scorene, sier trener Geoff Dixon.

LES OGSÅ: – Det var en tøff start

– Et fjell å bestige

Etter at den dårligste runden på hver av de to første dagene ble strøket, endte laget, som består av Emilie Øverås, Karen Klubben, Tina Mazarino, Franziska Sliper, Oda Sofie Kilsti og Anna Krekling, på 10. plass, ni slag bak Nederland, på 8. plass.

– Det var den første morgenen som ga oss et fjell å bestige, men andrerunden var bra, sier Dixon.

Tina Mazarino leverte runder på 74 og 78 slag i gruppespillet. (Foto: Geoff Dixon/Norges golfforbund)

Øverås leverte den beste norske runden, så langt, med en runde på par (72), mens Sliper spilte sin andre 74-runde på ro dager. Alle de norske jentene leverte runder på under 80 slag, på onsdag, og det ble registrert bare to hull (av totalt 108 totalt) der scoren var dårligere enn bogey.

Treneren lar seg imponere av nivået.

– Standarden på kvinnegolf blir bare bedre og bedre, det er det ingen tvil om. Og det er en utfordring for nordmenn, for det er ikke like mange som spiller golf i Norge, som i andre land. Vi trenger flere unge golfere, og større bredde, sier Dixon.

LES OGSÅ: – Vi har to hovedmål for mesterskapet

Forbedringspotensiale

Før turneringen startet var Dixon klar på at hovedmålet for turneringen var å nyte det, og lære noe. I tillegg var det sportslige målet å nå A-sluttspillet.

– Målene om å nyte og lære, har vi nådd, utvilsomt. Det er veldig god atmosfære i gruppa. Jentene nyter det, og de lærer noe hver dag.

– Hva er det de lærer?

– De nye, som ikke har deltatt i så store mesterskap før, lærer noe av å være i denne situasjonen og å håndtere presset. Det er første gangen deres med dette presset i en slik turnering. Noen spillere har lært at spillet deres blir stadig bedre, og er på et høyere nivå enn for ett år siden. Alle har lært noe.

– Hva må de norske spillerne bli bedre på?

– Vi har tilgang til flust av stats, og én ting som er forbedret fra tidligere, det er puttingen. Det er godt å se, for man kan tape mange slag på greenen. Men presisjonen i innspillene må bli bedre; retning og lengde må vi bli bedre på. Vi bommer greener vi skal treffe, og gir oss selv for vanskelige lange putter.

Læringsarena

Treneren er tydelig på at det ikke er gjennom teknisk terping på drivingrangen at spillerne kan ta nye, store steg.

– Vi må ut på banen og lære å håndtere forskjellige forhold, vind, gress, vanskelige lies. Vi må ut på banen og lære av de forskjellige situasjonene man havner i.

Etter to dager med gruppespill og tradisjonelt slagspill, går mesterskapet nå i en sluttspill-fase, der lagene møter hverandre i utslagsrunder og matchplay.

Norge skal møte Østerrike i kvartfinalen i B-sluttspillet. Det spilles til sammen fem matcher, der én er foursome (Kilsti og Klubben), og fire er singelmatcher (Øverås, Mazarino, Krekling og Sliper).

– Nå er målet å ta 9. plassen, sier Dixon.

Det betyr at det norske laget må vinne B-sluttspillet.

Leaderboard lag-EM