Tidlig fredag ettermiddag gjorde Kristoffer Ventura ferdig sin fantastiske 62-runde. Etter det har ikke Ventura gjort stort.

Annet enn å vente på at uværet skulle gi seg. Turneringen ble utsatt i til sammen seks timer på fredag. På lørdag var det bare deler av feltet som rakk å komme seg ut på banen.

 

 

Nye avbrudd

Alle forsinkelsene gjorde at store deler av feltet måtte avbryte sine runder fredag ettermiddag på grunn av mørket. Disse måtte stå opp grytidlig lørdag morgen for å fullføre andrerunden, før cutstreken ble satt.

Imens ventet Ventura i klubbhuset på å starte på sin tredjerunde. Det rakk han aldri. Bare noen av spillerne rakk å slå ut før regnet begynte å plaske ned på nytt.

Dermed ble det ikke mer spill på lørdag.

Etter at Ventura hadde ledet turneringen i nesten ett døgn, gikk amerikaneren Michael Miller forbi norskmeksikaneren på resultatlista. Duoen skal spille i lederballen som etter planen skal slå ut klokka 17.12 (norsk tid) – ett døgn forsinket.

Miller leder med ett slag på Ventura før den tredje – og siste – runden, på søndag.

LES OGSÅ: Gjorde to birdier, kysset kona, og la opp

Kan sikre seg jobb

Det er topp-75 på Web.com ved sesongslutt som sikrer full kategori på touren neste år. Vinneren av turneringen denne uken får 126 000 dollar. Det alene hadde tilsvart en 41.-plass på pengelisten i fjor.

Det gjør at en god plassering er særdeles viktig for Ventura, som har slitt med å få spille så mange turneringer som han ønsker.

De to som delte andreplassen i BMW Pro-Am Charity, i fjor, fikk 61 000 dollar. Det hadde tilsvart 85.-plass på pengelisten.

Med andre ord vil en topplassering i denne turneringen i praksis sikre Ventura jobb neste år.

Leaderboard