Det er over tre måneder siden Rory McIlroy sist var i aksjon i en golfturnering. Nord-iren hadde en skuffende 2017-sesong med skader, ingen seiere og et fall fra andre- til ellevteplass på verdensrankingen.

I vinter har han tatt seg en ekstra lang pause for å få både kroppen og svingen tilbake på rett plass. Skal vi dømme ut fra tre første rundene av Abu Dhabi HSBC Championship, har han klart nettopp det.

Da McIlroy gjorde bogey på hull 15 lørdag, var det hans første på 51 hull denne uken. Etter runder på -3, -6 og -7 ligger han 16 under par før siste runde, ett slag bak lederne Ross Fisher (England) og Thomas Pieters (Belgia).

– Jeg føler meg veldig komfortabel og avslappet der ute. I morgen skal jeg bare forsøke å score så lavt som mulig, sier McIlroy, som har vunnet hele fem ganger i De forente arabiske emirater tidligere i karrieren.

McIlroy har planlagt et tettpakket turneringsprogram de neste ukene for å finne formen til The Masters – den eneste majoren som mangler i samlingen hans. McIlroy uttalte nylig at han kanskje kommer til å spille så mye som 30 turneringer i 2018.

Han sier spillet føles langt bedre enn da han avsluttet sesongen i fjor høst.

– Jeg føler meg forynget, mer fokusert, og jeg vet hva jeg ønsker å få til. I løpet av disse tre dagene har jeg vist det, sier McIlroy.

Ross Fisher, som klatret til toppen av leaderboardet med en knallsterk 65-runde (-7), var naturligvis godt fornøyd med dagens arbeid.

– Det var nok en bra dag. Det var så klart gøy å spille med Thomas Pieters for tredje dag på rad. Vi hadde det moro sammen, mye fleiping, smiler Fisher, som hadde nettopp Pieters som lagkamerat under forrige ukes lagturnering EurAsia Cup.

Kompisene Ross Fisher og Thomas Pieters er til sammen 34 under par. (Foto: Getty Images)

Pieters har vært stabiliteten selv så langt, men slet på greenene lørdag. At han likevel kom seg inn på -5 for dagen, sier sitt om hvor bra han slår.

– Jeg spilte bra, men misset mange putter. Det var ganske skuffende.

Det er tettpakket i toppen i Abu Dhabi, og vi skal heller ikke glemme spillerne bak Pieters, Fisher og McIlroy. Tommy Fleetwood, fjorårets beste spiller på europatouren, ligger og lurer på fjerdeplass sammen med sin landsmann Matthew Fitzpatrick, som slo til med en runde på ni under par lørdag, ukens laveste score.

Leaderboard