Forventningene var i skyene da Rory McIlroy stod på første tee på Royal Portrush torsdag morgen, med The Open tilbake på nord-irsk jord for første gang på 68 år.

Derfor var skuffelsen ekstra stor da McIlroy startet turneringen med en katastrofal kvadruppelbogey på det første hullet, en åpningsrunde på åtte over par, og en nærmest umenneskelig oppgave foran seg fredag med tanke på å klare cuten.

150.-plassen til tross var det McIlroy som trakk flest tilskuere for andre dag på rad, og med den samstemte støtten fra sine landsmenn i ryggen holdt McIlroy nesten på å levere et comeback for evigheten.

Da han bommet greenen på det siste hullet og måtte ta til takke med en up-and-down for par, ble det imidlertid klart at den tidligere verdenseneren ikke blir å se på Royal Portrush i helgen.

Han kan likevel reise fra Nord-Irland med hevet hode etter en fantastisk runde på seks under par, inkludert en forrykende innspurt med fem birdies på back-nine, dagens laveste score og en forbedring på hele 14 slag fra gårsdagen,

Det var en tydelig emosjonell McIlroy som tok av seg Nike-capsen og tok imot hyllesten fra publikum, og da han møtte pressen i «mixed zone» etter runden, slet han med å holde tårene tilbake.

Han beskrev fredagens runder som en av «hans mest minneverdige noensinne».

– Det var fantastisk. Det var emosjonelt. Jeg får mye fantastisk støtte uansett hvor jeg er, men i dag følte jeg det virkelig, fortalte McIlroy.

– På hvert eneste hull fra tee til green var det fullt av folk som ønsket at jeg skulle gjøre det bra. Det suger å ikke være her i helgen. Jeg hadde elsket å spille foran dem i to dager til, men jeg er stolt av hvordan jeg kjempet. Det var en veldig solid golfrunde, selv om det akkurat ikke var nok. Det herlige med dette spillet er at det alltid kommer en ny uke, fortsatte han.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var tydelig hvor mye denne turneringen betydde for Rory McIlroy. (Foto: Getty Images)

– Jeg skulle ønske at avslutningshistorien min hadde blitt skrevet litt annerledes, men det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake hit om noen år for å spille The Open igjen.

Med hjemmehåpet McIlroy ute av turneringen allerede er det heldigvis en annen publikumsfavoritt som tar ansvar på Royal Portrush for å gi tilskuerne en å heie på i helgen.

Irske Shane Lowry har gitt amerikaneren J.B. Holmes selskap på toppen av leaderboardet med en andrerunde på fire under par, og sammen leder de på -8 totalt. 

(Artikkelen fortsetter under)

Shane Lowry deler ledelsen etter halvspilt turnering. Han har ennå til gode å vinne en major. (Foto: Getty Images)

Lowry var på et tidspunkt ti under par og ledet med to slag, men to sene bogeys sørger for at feltet er samlet før helgen.

– Jeg er i en fantastisk posisjon, men herregud, det er lang vei å gå. Det er to runder igjen, på denne golfbanen, mot det beste feltet i verden, sier Lowry om sine seiersmuligheter.

Rett bak lederduoen følger Tommy Fleetwood og Lee Westwood på delt tredjeplass (-7), mens Justin Rose, Cameron Smith og Justin Harding ligger ytterligere et slag bak på femteplass.

Mens Rose er den eneste spilleren i topp-5 med en major-seier på samvittigheten, har de selskap i topp-10 av to spillere som vet utmerket godt hva som skal til for å gjøre jobben i golfens fire store turneringer: verdensener Brooks Koepka og Jordan Spieth deler 8.-plassen på fem under par sammen med Andrew Putnam.

Den i startfeltet som har aller best erfaring med å vinne majors, måtte på sin side pakke kofferten tidlig. Tiger Woods reiste seg med en andrerunde på én under par, syv slag bedre enn gårsdagen, men misset cuten med god margin.

Han ble dermed den første spilleren siden 1999 som misser cuten i The Open og PGA Championship etter å ha vunnet The Masters samme år.

(Artikkelen fortsetter under)

Den 148. utgaven av The Open Championship skulle ikke bli Tigers uke. (Foto: Getty Images)

Tiger fortalte etter runden at kroppen var like stiv og sår som under torsdagens tunge start, men at forskjellen fra gårsdagen var at han klarte å gjøre de nødvendige justeringene i svingen.

– Som en eldre idrettsutøver er det bare noe man må akseptere. Kroppen min er ikke den samme som da jeg var 23 år gammel, og den kommer ikke til å være den samme hver uke. Noen ganger kommer den til å være bra, og jeg vet at jeg kommer til å vinne turneringer. Men noen uker kommer jeg også til å slite med den, slik jeg gjorde denne uken. Det er bare noe jeg må akseptere, sa Tiger etter runden.

Leaderboard