Turneringen er årets andre på Nordic League, og slo i gang bare noen få dager etter forrige ukes sesongåpning på samme bane. Da endte med misset cut for de to Team Norway-proffene Aksel K. Olsen og Aronsen.

Nå kjemper de begge om seier.

Olsen er beste norske spiller før siste runde oppe på delt 4. plass (-6). Hans andrerunde på fem under par mandag løftet ham 49 plasser oppover leaderboardet. Han starter tirsdagens avslutningsrunde i nest siste gruppe, kun to slag bak lederen Ola Johansson fra Sverige. Olsens beste plassering på Nordic League tidligere er andreplassen i Borre Open i fjor – samme sted han ble norgesmester i 2015.

Ett slag bak ham i Spania gjorde også Christian Aronsen et tigersprang oppover leaderboardet; mandagens bogeyfrie 67-runde tok ham fra 53. til 6. plass (-5).

I fjor var Miklagard-veteranen bare en hårsbredd unna å bli Challenge Tour-spiller for første gang. Etter flere år på rad i den nordiske ligaen så det endelig ut til at Aronsen skulle sikre opprykket til Challenge Tour . Dessverre glapp det i innspurten for Aronsen; Han endte bare 500 euro bak kvalifiseringsgrensen. Den høye plasseringen på pengelisten kom til tross for at han ikke vant en eneste turnering. Nå har han gitt seg selv muligheten til å vinne allerede i den andre turneringen av 2017-sesongen.

Av de 13 norske spillerne som stilte til start i Spania, klarte syv av dem cuten. Vetle Marøy (Bergen GK) og amatøren Kristoffer Reitan (Oslo GK), som endte på en imponerende andreplass i forrige ukes sesongåpning, deler 16. plassen på tre under par.

Leaderboard