– Det var deilig å kunne avgjøre på det andre omspillshullet. Vi kjenner hverandre godt, Sander og jeg, og i dag bare koste vi oss der ute, sier Mjaaseth etter å ha mottatt det synlige troféet som vinner av G19-klassen på Vestfold GK.

Den unge Oslo-spilleren leverte en kanonrunde på den tredje og siste spilledagen. 66-runden er tangering av banerekorden til Paul Nilbrink, men blir ikke godkjent som det da enkelte hull ble spilt noe kortere.

Birdie-avslutning

– Jeg visste ikke at 66 var banerekorden her, men jeg visste jo at jeg hadde en bra score på gang, sier Mjaaseth.

Likevel så det hele ut til å glippe da Sander Akeren gjorde birdie på det 17. hullet. Med ett slags ledelse slo han ut på 18, havnet i trøbbel til høyre, men hentet seg mesterlig inn med et kunstslag under trærne.

Men chip og par skulle ikke holde for Akeren. Fra fairway slo Mjaaseth seg opp til pinnen og senket birdien for omspill.

– Jeg forsøkte bare å få den så tett til flagget som mulig, og det var deilig å se den ballen i hullet.

Dermed bar det tilbake til utslagsstedet for de to klubbkameratene. I første forsøk gjorde begge regulært par. Den andre muligheten lot ikke Mjaaseth gå fra seg.

Fra høyresiden i fairway ga han seg selv en ny matchball, som han tok godt vare på. Med runder på 74, 70 og 66 slag endte Oslo-spilleren seks under totalt. Seks slag bak Mjaaseth og Akeren endte Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) og Alexander Idland (Sola GK) på delt tredjeplass.

(Saken fortsetter under bildet)

Har fått trent godt

– Det var lenge siden forrige konkurranse, men jeg har fått trent godt i korona-perioden, og det var fint å få en bekreftelse på at jeg er i rute, sier Michael Alexander Mjaaseth, som nå setter kursen mot Atlungstad for NM i matchspill fra torsdag.

– 66 på sisterunden er en sterk score, for banen var ikke enkel i dag, forklarer Morten Hagen, som selv noterte seg for 64 slag på Vestfold før baneombyggingen. Denne helgen var han primus motor i arrangørstaben, og hadde selv plassert hullene på avslutningsdagen.

– Jeg satte mange av flaggene ut i kantene av greenen og flere spillere har klaget på det. Altfor mange går rett på flagget, og ender opp på feil side og går av med bogey eller verre.

– Hvis flagget står langt ut til én av sidene, er det nok av plass på den andre siden. Det handler om å spille smart, og er en del av læringen, understreker Hagen.

(Saken fortsetter under bildet)

Brovold til topps

Det er Celine Sanne Brovold enig i. Med tre jevne runder (72, 72, 73) – uten en eneste dobbelbogey ­– vant Asker-spilleren to slag foran Rikke Nordvik fra Stavanger GK. På plassen bak fulgte Fana-jentene Mia Sandtorv Lussand og Silje Torvund Ohma.

– Det er mye å lære på en turnering som dette, og jeg forsøkte bare å spille så klokt og godt som mulig hele veien, forteller Brovold.

Lenge så det ut til at Ohma hadde momentet på sisterunden, men seieren glapp med +4 på de tre siste hullene.

– Silje var uheldig på 16. Samtidig gjorde jeg birdie. Plutselig svingte det med fire slag i min favør, og derfor er det jeg som står igjen som vinner i dag, sier en glad Celine Sanne Brovold.

(Saken fortsetter under bildet)

Klare seire hos de yngste

I de yngste klassene ble det aldri særlig spennende. Bare ni spillere stilte til start i J15. Nova Sofia Siljander fra Stavanger GK endte til slutt 19 over par (80, 77, 78) og var med det hele fem slag foran Ida Sofie Thunæs (Gamle Fredrikstad GK).

På tredjeplass fulgte en annen Stavanger-spiller, Pia Eide, som fikk en tung avslutning på turneringen etter to gode runder.

I G15-klassen sto Theodor Myklebust Bjørge fra Ålesund GK (74, 71, 75) igjen som vinneren, med fire slags margin ned til trioen Henrik Kleivenes Stavanger GK), Jakob Nilsson (Oppegård GK) og Fridtjof Farhang (Haga GK).

Resultatlister