Reitan klinte til med en åpningsrunde på hele åtte under par på Lumine GCs Lakes Course. Med åtte birdies, ikke en eneste bogey og ti par på scorekortet fortsatte 20-åringen fra Oslo dermed det imponerende spillet han har levert i hele høst.

– Det var rett og slett en veldig bra runde. Jeg fulgte spilleplanen til punkt og prikke, og jeg klarte å utføre slagene slik jeg ønsket, oppsummerer Reitan 63- runden overfor Norsk Golf.

Reitan ligger alene på tredjeplass, ett slag bak lederne Max Schmitt fra Tyskland og engelskmannen Daniel Gavins. Og to slag bak ham følger Aksel K. Olsen, som også bet godt fra seg med en runde på seks under par. Det gir delt 9.-plass på årets sammenlagtvinner av Nordic League, som leverte dagens tredje beste score på Lumines Hills Course.

– Det var egentlig veldig stabilt. Ikke noe veldig spesielt som skilte seg ut, utenom at jeg puttet for birdie på alle 18 hull i dag. Så tok jeg godt vare på de sjansene jeg hadde. Det ble en «enkel» runde når jeg aldri må redde meg inn for par, sier Olsen om sin åpningsrunde.

 

På rett vei

Med bare to missede fairwayer og to missede greener i løpet av hele runden er det liten tvil om at Kristoffer Reitan er i knallform om dagen.

Man vet at hele feltet ikke holder det samme nivået gjennom seks runder. Vi skal spille 108 hull, så Q-School er definitivt et maraton.

– Jeg føler jeg gjør veldig mye riktig i satsingen min, både med tanke på måten jeg forbereder meg til turneringer på, men også måten jeg trener på. Jeg synes spillet er på rett vei, og jeg blir stadig bedre.

I skrivende stund befinner hele 110 av feltets 156 spillere seg under par. Reitan sier åpningsdagen har vært preget av enkle forhold med myke greener og ballplassering i fairway.

– Det er fort gjort å la seg stresse når man ser så lave scorer, og da er det ekstra viktig at man klarer å holde seg til spilleplanen sin. Man vet jo at hele feltet ikke holder det samme nivået gjennom seks runder. Vi skal spille 108 hull, så Q-School er definitivt et maraton. Men jeg kunne ikke bedt om en bedre start, sier Reitan.

Det er de 25 beste etter seks runder som sikrer arbeidstillatelse på europatour neste sesong, mens alle som klarer cuten etter fire runder er garantert Challenge Tour-kortet for 2019. Men for Reitan er det bare europatour-kortet som gjelder for å ta steget inn i de profesjonelles rekker.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

– Det føles ikke helt som en vanlig turnering. Det er mye som står på spill for mange spillere her, og uken er en veldig stor mental test. Jeg forsøker bare å holde meg så avslappet som mulig og gjøre mitt beste på å konsentrere meg om ett slag om gangen. Jeg har spilt så bra i de to tidligere stegene i Q-School at jeg ikke ser noe grunn til å endre noe på strategien min. Hvis jeg bare klarer å holde det gående i samme spor, tror jeg det går bra.

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) deler for øyeblikket 72.-plassen etter runder på to under par på hver sin bane.

Både Olsen, Tage og Krogh er for øvrig garantert spill på Challenge Tour i 2019, så også de har det samme utgangspunktet som Kristoffer Reitan: Det er kun topp-25 som gjelder.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard