Verdens beste golfspiller kommer fra Norge. Smak på det. For akkurat nå topper Viktor Hovland FedExCup, som på norsk kan kalles verdenscupen i golf, og er verdens beste golftour.

Med dagens tredje beste runde, fortsatte 23-åringen det stødige spillet fra torsdagens åpningsrunde, og klatret fire plasser på resultatlista, opp til delt tredjeplass. To slag bak kanadiske Corey Conners, men foran spillere som langtslående Bryson DeChambeau Jordan Spieth og likt med forhåndsfavoritten Rory McIlroy.

– Det var solid i dag. Jeg misset en del fairwayer, men det er fordi banen er veldig tøff. Fairwayene er veldig harde, og det er mange dogleger, sier Hovland etter runden.

 

Chippet i

Kun britene Tyrrell Hatton og Martin Laird (-5) spilte bedre enn Hovland (-4) på dag to. Nordmannen fikk en kanonstart på sin morgenrunde, med birdier på sitt første og tredje hull.

Jeg føler at jeg har ikke så mange hull i spillet mitt lenger

– Viktor Hovland

Med birdie på det femte og sjuende hullet for dagen, lå Hovland i delt ledelse. For andre dag på rad spilte Hovland i publikumsball med superstjernene Rickie Fowler og Jason Day, men det var Hovland det meste dreide seg om. Selv om Hovland misset uvant mange fairwayer, fikk han mye ut av spillet, og det aller beste sparte Hovland til innspurten.

– Jeg føler at jeg har ikke så mange hull i spillet mitt lenger. Det er kult, for jeg misset mange greener i dag (sju), men likevel endte jeg på 68 slag, satte et bunkerslag og hadde flere up and downs. Selv om jeg gjør en bogey, tenker jeg at jeg kan gjøre birdie på det neste hullet, så det er en veldig avslappet stemning. Det er mye enklere når du spiller bra, sier Hovland til pgatour.com.

Bare britene Tyrrell Hatton og Martin Laird spilte bedre enn Hovland på dag to av Arnold Palmer invitational. (Foto: Getty images)

Med birdie på tre av de fire siste hullene for dagen, viste Hovland at favorittstempelet han har gått inn i turneringen med, er velbegrunnet. En chip-in for birdie fra bunkeren på dagens tredje siste hull, et par 3-hull, var høydepunktet.

 

 

Topper FedEx cup

– Det var mye vind fra siden, og da blir det veldig tøft å treffe mange fairwayer. Da blir det litt mye konservativt spill, men jeg gjorde en god jobb i å gjøre par der jeg trengte det, og birdie på par 5-hullene og et par andre hull, sier Hovland.

Det er mye vann her ute og roughen er tykk

– Viktor Hovland

Ifølge Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad kan en plassering blant de tjue beste i helgas turnering, være nok til at Hovland vil toppe FedExCup, ettersom ledende Patrick Cantlay ikke spiller.

– Det er et kjedelig svar, men nå som jeg har spilt veldig bra, er det lett å kanskje ta noen linjer du ikke burde ta hvis du får en dårlig start, så det er en ting å være disiplinert og holde seg til planen. Det er mye vann her ute og roughen er tykk, så du må nesten bare spille smart, sier Hovland om veien videre i turneringa, ifølge VG.

Før lørdagens tredjerunde ligger Hovland to slag bak kanadiske Conners.

Ventura fikset biffen

Mens det for Hovland handlet om å kjempe i toppen av resultatlista, trengte den andre norske deltagere, Kristoffer Ventura, en kanonrunde for å greie cuten, og norskmeksikaneren leverte virkelig varene.

Kristoffer Ventura holdt hodet kaldt, og greide cuten med to slag smargin. (Foto: Getty images)

Etter elleve hull var Ventura fire under for dagen, og så ut til å skulle kjempe om dagens beste runde med nevnte Hatton og Laird. Kanskje var det nerver, men to bogeyer på det femtende og sekstende hullet, gjorde at Ventura la unødvendig mye press på seg selv.

Ventura holdt heldigvis hodet kaldt, og med par på dagens to siste hull, sikret Ventura seg helgespill med to slags margin, og ligger på 53. plass, ti slag bak lederen.

Leaderboard