Med en totalscore på ti under par de to første dagene vant Norge den innledende kvalifiseringen overlegent med syv slags margin over Island.

I tillegg til å være det beste laget hadde Norge også feltets beste spiller individuelt: Haugaland GKs Bård Skogen, som neste måned reiser til Argentina for å spille ungdoms-OL med Emilie Øverås, leverte runder på 66 og 68 slag på Pannonia Golf & Country Club. Med en imponerende totalscore på ti under par på to runder vant han kvalifiseringen med fire slag.

Norge hadde ytterligere to spillere i topp-10: fjorårets NM-vinner Mikkel-Antonsen på 6.-plass, fire under par, og Herman Wibe Sekne, forrige ukes vinner på Srixon Tour, ytterligere et slag bak på 8.-plass. Enda et slag bak fulgte Jakob Stubhaug på 11.-plass, etterfulgt av Jonas Aulie på 20.-plass (+3) og Sander Akeren på 33.-plass (+10).

Nå er Norge klare for A-puljen, hvor det er igjen fire slag: Norge, Slovakia, Island og Portugal.

Norge møter Slovakia til duell på torsdag, der det først skal spilles to foursomematcher, etterfulgt av fem singelmatcher på ettermiddagen.

Dermed er det totalt syv poeng som skal deles ut, og det første laget som klarer fire poeng, har vunnet og spiller seg til lørdagens finale mot enten Island eller Portugal.

– Gutta har spilt veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med det de har levert så langt, så nå er det bare å kjøre på videre, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf. 

Han sier at arrangøren ennå ikke har gitt beskjed om hvor mange lag som rykker opp, men det blir de to eller tre beste.

– Vinner vi mot Slovakia i morgen, er vi garantert opprykk til førstedivisjon. Hvis Slovakia slår oss, er vi avhengige av å slå Island eller Portugal, forklarer  Diethelm.

Følg utviklingen i turneringen her