Slik skal de norske guttene nærme seg verdenstoppen

Slik skal de norske guttene nærme seg verdenstoppen.

De norske juniorene har denne uka spilt lag-EM for amatører. Guttene spilte sitt mesterskap i solfylte Spania, på La Manga Club. Turneringen ble spilt over fem dager.

Puljespillet de to første dagene har fungert som en slags kvalifisering til de tre siste dagene, hvor det har blitt spilt matchspill om plasseringene.

Skogen best

På det norske laget spilte Mikkel Antonsen, Mast Ege, Magnus Pedersen, Eirik Thomassen, Markus Wilhelmsen og Bård Skogen.

Totalt seksten lag deltok. De åtte beste etter puljespillet gikk videre til A-sluttspillet (og medaljekamp), mens de åtte neste gikk til B-sluttspill for å kjempe om plasseringene fra 9. til 16. plass.

Bård Skogen var best av de norske på de to første dagene, men hans runder på 71 og 76 (banens par er 73) var ikke nok til å ta Norge til A-sluttspillet.

– Guttene kjempet hardt, men en snittscore på 75 var ikke godt nok til å kjempe i toppen i dette mesterskapet, skriver lagleder Morten Hagen på Team Norways facebook-side.

For å avansere til A-sluttspillet behøvdes en snittscore på 73,3.

Sluttspill

I første sluttspillkamp ble Østerrike (3,5-1,5) for sterke, før fredagens kamp ble en skikkelig opptur for de norske guttene. Norge tapte ikke en eneste match og knuste Slovakia 4-1.

Tap 1-4 for Skottland på siste mesterskapsdag gjorde at Norge til slutt endte på 14. plass.

– Plasseringen gjør at vi må spille kvalifisering for å få delta i neste EM, som arrangeres i 2019, skriver Hagen.

Ifølge Hagen har guttene lært mye i løpet av mesterskapsuken. Laglederen nevner spesielt hastighetskontroll på raske greener som et område guttene må forbedre seg på. Han nevner også at det har blitt for mange enkle bogeyer på enkle hull.

– Nå reiser guttene hjem, flere erfaringer rikere, og vi er sikre på at de vil jobbe hardt videre for å forbedre seg ytterligere.

Danmark ble europamester etter å ha slått Spania i finalen.