Ohma og Helgø vant på Srixon Tour

Tomas Helgø (Stavanger GK) og Silje Torvund Ohma (Fana GK) vant årets tredje Srixon Tour-turnering, som ble spilt på Fana og Norsjø Golfklubb. Vilde M. Nystrøm (Stavanger GK) og Michael A. Mjaaseth (Oslo GK) vant de yngste aldersklassene.

Både guttenes og jentenes turneringer ble jevnspilte affærer, og mens det bare var ett slag som skilte vinneren og andreplassen i gutteklassen, måtte det omspill til for å avgjøre vinneren på jentesiden.

Tomas Helgø (Stavanger GK) startet søndagens avslutningsrunde i ledelse etter å ha åpnet med runder på 73 og 70 slag på Norsjø GK på lørdag. Søndag vekslet det flere ganger på toppen av leaderboardet, men han trakk til slutt det lengste strået etter å ha rundet av med et scorekort bestående av to birdies, tre bogeys og resten par. Med en sammenlagtscore på par endte han ett slag foran Kjekstad GKs Daniel Barth Aas og Sander Akeren fra Oslo GK på delt andreplass. Dette var Helgøs tredje Srixon Tour-seier i karrieren.

I den eldste jenteklassen Fana GK på ble det omspill mellom de to Fana-jentene Silje Torvund Ohma og Karen Klubben, som begge endte på tolv over par sammenlagt og dermed måtte ut i playoff for å avgjøre. Der kunne Ohma juble for sin første seier på Norges høyeste juniornivå. Mine Othilie Riis Lied kapret tredjeplassen med +16 og sørget for at alle de tre plassene på pallen ble okkupert av Fana-spillere.

I den U15-klassen vant Stavanger GKs Vilde Marie Nystrøm med +15 sammenlagt, fire slag foran Kristina Tollefsen (Nøtterøy GK). Ytterligere syv slag bak ble Ruth Tønnessen (Stavanger GK) nummer tre. I gutteklassen på Norsjø GK vant Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) overlegent på +5 sammenlagt, ni slag foran Aleksander Myklebust Bjørge (Ålesund GK). Theodor Billington Takman (Oppegård GK) og Peter Mikalsen (Oslo GK) delte tredjeplassen på 20 over par.

Nå blir det sommerferie på Srixon Tour, og neste turnering spilles ikke før 2. august. Da er det duket for junior-NM på Stiklestad GK i Trøndelag.