For andre uke på rad er det en nordmann i delt ledelse før siste runde på Nordic League. Forrige uke var det Kristian Krogh Johannessen, som til slutt måtte ta til takke med en femteplass. Nå er det Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som klatret til topps med en runde på tre under par på Stadium Course mandag.

Olsen startet turneringen på søndag med en imponerende runde på syv under par på den lettere Tour Course, men han var likevel tre slag bak Jeppe Huldahl, som var ett fattig slag unna en magisk 59-runde.

Det forspranget klarte imidlertid Olsen å tette igjen mandag med fem birdies, to bogeys og elleve par på scorekortet. Huldahl og Olsen deler ledelsen på ti under par, ett slag foran Sami Välimäki fra Finland.

Olsen har vært stabiliteten selv på Nordic League siden han debuterte som proff sommeren 2016, men han har ennå til gode å vinne en turnering. Han står med fire andreplasser og en tredjeplass, så en seier er med andre ord på høy tid. I fjor kom han smertefullt nærme Challenge Tour-avansement da han endte bare 262 euro bak femteplassen på pengelisten som hadde gitt opprykk. En seier allerede i årets andre turnering hadde vært en perfekt revansj.

De neste norske navnene på leaderboardet i Spania er Challenge Tour-spillerne Kristian Krogh Johannessen og Jarand Ekeland Arnøy på delt 25.-plass, to under par sammenlagt. Krogh gikk dagens runde på tre under par, mens Arnøy leverte mandagens laveste norske score med en runde på fem udner par.

Ett slag bak dem deler Vetle Marøy 28.-plassen, mens Kristoffer Reitan og Kevin A. Wright følger ytterligere et slag bak på 35.-plass. Elias Bertheussen snek seg også akkurat på riktig side av cutgrensen med sin andre strake runde på par. Det holder til delt 43.-plass.

Anders Ellingsberg, Sander Stavnar, Petter Mikalsen, Erik Grønhaug, Fredrik Fossum, Martin Ulseth, Jørgen Johansen og Gøran Haglund misset cuten.

Leaderboard